Rosszabbul élünk, mint 13 éve – Hírek 2006-ból (1. adag)

orban 2006

2006-ban még voltak hírek, most meg nem történik semmi. Jó, a külügy magas rangú embere egy Margit körúti lakásban találkozott a magyar kormány segítségével hazánkba szökött volt macedón miniszterelnökkel. De semmi több, talán a hirtelen jött kánikula, melynek bizonyára lesznek élettani hatásai. Öröm az ürömben: kerestünk és találtunk híreket 2006-ból. Érdekes dolgok történtek abban az évben, ha nem éltünk volna már akkor is, el sem hinnénk, hogy mindez velünk történt.

 Januárban megjelent a Magyar Vizsla című kiadvány második száma. Az Adózók Érdekképviseleti Szervezete által kiadott, a Fidesztől nagyon független kormányellenes újságot egy Horváth Éva nevű kefeboltos szerkesztette. A lapban az adózás kérdéseiről egyetlen szó sem esett, a viccesnek szánt, ám valójában az ízléstelenség határán túllépő cikkek, gyakorlatilag kivétel nélkül Gyurcsány Ferenccel foglalkoztak. A Dob utcai kefekirálynőként elhíresült hölgy szerint a gyanús egybeesések ellenére neki és a lapnak semmi köze a Fideszhez.

Később kiderült, hogy Horváth Éva korábban a Fidesz kerületi képviselő jelöltje volt, és hogy a lap kefelevonatát a Fidesz székházból faxolták a nyomdába. A faxot a Fidesz előbb hamisítványnak, és az új magyar demokrácia legnagyobb botrányának nevezte, majd később beismerték, hogy valóban tőlük ment el a fax. Révész Máriuszt, aki ekkor még nem sejthette, hogy tíz hónap múlva az utcai zavargások során fejsérülést szenved, visszavonták, Rogán Antal, aki ekkor még nem volt vőlegény, szintén egy sorral hátrább lépett.

Februárban meg nem nevezett fideszes aktivisták betörtek a szocialisták szerverére, majd 11 órán keresztül adatokat töltöttek le onnan. A tényt a Fidesz először cáfolta, később közölték, hogy a kódot egy internetes fórumon találták. Idővel rájöttek, hogy a kódot e-mailben kapták, később bevallották, hogy feltörték a szervert, de az esetet nem tekintik súlyosnak, mert, mint mondták, az Internet világában az ilyen tevékenység mindennaposnak számít.

■ Az országot ellepték a rosszabbul élünk, mint négy éve feliratú plakátok. A plakátokon látható munkanélküli fiatalemberről kiderült, hogy Budapest legdrágább kerületében autókölcsönzéssel foglalkozik, s szabad idejében modellként dolgozik. A nagyon szomorú arcú, elkeseredett nyugdíjasról pedig megtudhattuk, hogy Irma néninek hívják, Kelenföldön lakik, s a fotósoknak csak sokadjára sikerült rávenni, hogy rosszkedvű, szomorú képet vágjon.

■ Életveszélyesen megfenyegették Simicska Lajost. Orbán Viktor bizalmasa, egykori gimnáziumi osztálytársa és kollégiumi szobatársa egy igen fenyegető névtelen levelet talált a postaládájában: „Ki viheti tovább az Ön vállalkozásait? Családi utód híján mit szólna egy fizetőképes befektetőhöz?” „Önnek már nem korai saját és cégei jövőjére gondolnia.(…) Még van idő (…), hogy egy borostyánszínű őszi napon egy Harley Davidson hátán leguruljon Bükkfürdőre. Hogy egy dubrovniki villában élvezze az orgonaillatú május elsejét.” A Magyar Nemzet elnevezésű nyomdaipari termék a demokrácia elleni támadásként kommentálta a levelet. Mint kiderült, Simicska, több tízezer honfitársához hasonlóan, egy direkt marketing levelet kapott, amelyben egy állítólag igen kedvező befektetési lehetőségre hívták fel a figyelmét.

■ A Fidesz-közeli Magyar Demokrata „A polgári erők néhány idiótája” címmel közölt cikket: Ebből idézünk: „Ha az áprilisi választásokat azért nyeri meg a posztkommunista bűnszövetkezet, mert a polgári erők néhány idiótája kötelességének érzi, hogy hibát hibára halmozzon, akkor jó, ha tudja, hogy eme idióták, ha százezer évig élnek sem lesznek képesek vezekelni azért a bűnért, amit a magyarság ellen követnek el”.

■ Sólyom László köztársasági elnök példát mutatott a nemzetnek, miként kell értelmezni a felelős polgári gondolkodást, amelyet átitat a keresztényi szeretet és megbocsátás. Az államelnök a március 15-i kitüntetések átadásakor nem fogott kezet néhány díjazottal, köztük Fekete Jánossal, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökével. Ugyanezen az eseményen Szabad György, a Harmadik Magyar Köztársaság országgyűlésének első elnöke Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel nem fogott kezet.

■ Mikola István, akit Orbán Viktor a Nemzet Orvosának nevezett, egy szegedi nagygyűlésen azt mondta az őt hallgató polgárok előtt: : „Ha én csúnyán írtam annak idején az iskolában, kaptam egy körmöst, aztán egy óra múlva szépen írtam. Most elviszik (a gyereket – a szerk.) pszichiáterhez”. A Nemzet Körmöse korábban már az Andrássy úton vonuló, techno zenét hallgató hordáknak is üzent, valamint elmesélte egyik erotikus álmát: ha a határainkon túl élő mintegy ötmillió magyar is szavazati jogot kapna, akkor itt húsz évre eldőlne minden.

Folyt. köv.

Szerző: Föld S. Péter
Fotó: youtube
*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com