Rossz hír Lázárnak: a világ legélhetőbb városa Bécs

a-norveg-alap-es-lazar-janos

A városokat összehasonlító neves nemzetközi tanulmány sorozatban nyolcadik alkalommal is visszaigazolta, amit Bécs több millió lelkes látogatója évek óta tapasztal: Bécs minden tekintetben kiváló.

Mercer, a neves nemzetközi tanácsadó vállalat minden évben tanulmányt végez, amelyben kiértékeli a világ 231 világvárosának életminőségét.

A tanulmány eredményei alapján 2017-ben is Bécsnek állították ki a legjobb bizonyítványt, így Ausztria fővárosát egymás után nyolcadik alkalommal tűntették ki a világ legélhetőbb városa címmel.

Értékelték a politikai, társadalmi és ökonómiai klímát, az orvosi ellátást, a képzési lehetőségeket, az infrastrukturális feltételeket, mint a tömegközlekedési hálózatot, az áram- és vízellátást. 

Összehasonlították továbbá a szabadidős kínálatot, mint az éttermeket, a színházakat, a mozikat, a sportolási lehetőségeket, a fogyasztási cikkek elérhetőségét az élelmiszerektől az autóig, valamint a környezeti feltételeket a zöldterületektől a légszennyezésig. 

A város tehát szinte mindenből kiválóra vizsgázott. Nem véletlen, hogy magyarok ezrei vágynak arra, hogy migránsok legyenek az ausztriai fővárosban…

Forrás: Sztárklikk 
Szerző: Konczik Márton

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com