Rónai Egon nagyon kiakadt

159399DA-18EE-489B-BB6C-06E54AC8E352

Vezető értelmiségiek nem mernek elmenni Rónai Egon műsorába, mert félnek a véleményük miatt rájuk zúduló indulatoktól. Az ATV műsorvezetője minderről Facebook bejegyzésében írt.

Rónai Egon azzal kapcsolatban fakadt ki, hogy a zaklatás-ügyben meghívott szociológusok nem merik vállalni a szereplést:

“Hogy jutottunk oda, hogy társadalmi-etikai-közéleti kérdésekben az úgynevezett vezető értelmiségiek jelentős része nem meri nyilvánosan vállalni a véleményét? Szociológusokat hívunk sorra zaklatás-ügyben, hogy mindennek a társadalmi beágyazottságáról beszéljünk, és kerek-perec megmondják, hogy ők nem merik vállalni, mert nem teszik ki magukat a véleményük elhangzása után rájuk szabaduló indulatoknak.

Az értelmiség, amelynek lassan csak a négy fal között vagy óvatosan megfogalmazott kommentekben lesz véleménye?”

Az ATV műsorvezetőjének bejegyzését több ismert ember is kommentelte.

Kósa András: hát nagyjából úgy, hogy akinek más a véleménye, annak kollektíve lerúgjuk a fejét. … Milyen megfélemlítés? Ne hülyéskedjünk már. Nekünk egy pszichológus azzal utasította vissza a Meetoo-kampánnyal kapcsolatban a szereplését, hogy neki nem egyértelműen támogató a véleménye, de nem akarja nyilvánosan elmondani, mert a saját kollégái fogják kiközösíteni. Ez nem a “hatalom megfélemlítése”.

Bozóki András: Értelmiségellenes a közhangulat.

Sváby András: Kösz, hogy leírtad! Ebbe szaladunk bele mi is szinte minden héten.

Náray Tamás: Megértem őket. Én pont ugyanígy vagyok. A csőcselék habzó nyála borzalmas bűzt áraszt.

Solymos Tóni: Kinek lehet az érdeke egy kellemetlen, erősen megosztó témát minél tovább a felszínen tartani? Átmegy lassan “lerágott csont” kategóriába, mert minden média felület ezzel foglalkozik. Oldják meg a kérdést a vétkesek és az áldozatok. A közvéleményt már inkább nyugtatni kellene, és reménykedni, hogy ez nem általános színházi, vagy tipikusan “magyaros” dolog.

Pusztai Erzsébet: Egon, én orvos-coachként már beszéltem is és szívesen beszélek a jelenség különböző aspektusairól – a trauma mibenlétéről, az áldozat reakcióiról, az összefüggésekről.

Hont András: Majd nézd meg, hogy milyen lincselés volt nálam, és akkor megérted.

Sándor Zsuzsa: Épp tegnap nyilatkozott ugyanebben a témában Gyurkó Szilvia nálatok, előtte láttam szintén nálatok Grecsó Krisztiánt, igaz ő nem szociológus, de akkor is nagyon fontosakat mondott. Nem biztos, hogy minden nap kell nyomni a témát.
Forrás: Sztárklikk


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com