Rolling Stones-szal nyitnák meg a nyári budapesti vizes vb-t

the-rolling-stones-0

Mick Jagger és bandája lenne a látványelem a 3,5 milliárd forintra saccolt megnyitón.

Hatalmas eseménnyé akarja fokozni a kormány a nyári budapesti vizes világbajnokságot, gyaníthatóan az olimpiai álmok “legyilkolása” felett érzett bánat vezet a közpénzek milliárdjainak elköltéséhez.

Az Index terjedelmes cikke (érdemes elolvasni, némi kormányzati összefonódás is kiderül belőle) szerint ugyanis csak az ünnepségekre 4 milliárd forintot szán a kormány, amiből közel 3,5 milliárd forint csak a megnyitóra mehet el. 

A lap forrásai szerint a szervezők a Duna vizére álmodták meg a színpadot, amin nem kisebb banda, mint a Rolling Stones lépne fel egy másfél órás show-val – bár a helyszín még változhat. A rocklegendákra azért lenne szükség, hogy az egész világ odafigyeljen a világbajnokság megnyitójára, mivel általában a vb-megnyitókon sok minden látványosság nem történik. (Inkább csak az olimpiák megnyitóit szokták világszerte közvetíteni, azt meg ugye a kormány-Budapest-MOB trojka visszamondta a Momentum aláírásgyűjtése után.)

Az Index két, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy nem áll rosszul a Rolling Stones-szal folytatott tárgyalás. A banda amúgy 430 millió forintnyi dollárért vállal általában fellépéseket, de az árat nagyban befolyásolja a fellépés milyensége.

A Rolling Stones miatt a CNN is felkapta a fejét, bár ők az Index információi szerint úgy vállalnák a közvetítést, ha fizetnek nekik 200 millió forintnak megfelelő dollárt. 

Valószínűleg van az a közpénz. 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com