Rengeteg embert rúgnak ki a Hír TV-től és az Echo TV-től, Mészáros Lőrinc feleségének azért jut munka

hirtv

Tavaly a választások után röppent fel a hír, mely szerint Orbán Viktor és a Fidesz gigantikus mádiaholding felépítését tervezi, szeptemberben pedig az is kiderült, hogyan. Az Echo TV-t, a Nemzeti Sportot és a vidéki sajtó nagy részét is magába foglaló Mészáros-birodalom tavaly novemberben egy csapásra a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonába került, méghozzá adoményként.

A centralizáció elsődleges oka az lehetett, hogy a politikai vezetés elégedetlen volt a különböző kezekben lévő médiabirodalom hatékonyságával – mind elérési, mind pénzügyi menedzsment szempontjából. Egy forrás korábban úgy fogalmazott, Orbánnak elege van, hogy a különböző strómanok önkényesen hordják szét a rájuk bízott vagyont. Ezzel Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely kutatója, a Budapesti Corvinus Egyetem Infokommunikációs Tanszékének vezetője is egyetértett, a Mércének korábban azt mondta, a G-nap után kapkodva kellett kiépíteni az új fideszes médiabirodalmat, és ez – a választási eredmények fényében – sikeres volt, de a szétaprózódott működés és a párhuzamosságok miatt rengeteg pénz folyt el a rendszerből.

A fideszes médiaportfóiló racionalizálására utal a Magyar Idők Magyar Nemzetté keresztelése, illetve a Hír TV és az Echo TV egybeolvasztása is. Bár az összeolvadást az Echo TV megszűnésével vezénylik le, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Hír TV stábja biztonságban van, sőt…

Dévényi István a Hír TV egykori (és a Magyar Hang műsorának jelenlegi) műsorvezetőjének Facebook-posztja szerint a mai napon „a Hír TV 198 munkatársából 180-at tesznek utcára.”

Bár Dévényi is reménykedik benne, hogy az óriási leépítés csak „iparági pletyka”,   a Media1 megkeresésére Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese nem cáfolta, de meg sem erősítette az információt.

Dévényi bejegyzését később újabb információval frissítette, mely szerint az Echo TV-től is elküldenek legalább 50 embert.

A Hír TV-nél már a 2018-as választások után megkezdődött a leépítés, miután Simicska Lajos kihátrált a médiapiacról. Ekkor távozott a csatornától többek közt Veiszer Alinda és Péterfi Judit. Pár hónappal később, a Hír TV fideszes hatalomátvételével folytatódtak az elbocsátások, ekkor búcsúzott a TV-től Kálmán Olga is.

Köztük van egyébként a csatorna két vezetője is, Mészáros Lőrinc felesége, Mészárosné Kelem Beatrix és Vaszily Miklós, de ők természetesen nem maradnak munka nélkül.

Az Echo TV mai közleménye szerint

„Az új tulajdonosok új szemléletet is hoztak: a televízió a nemzeti identitást, a magyar kultúrát és a polgári értékrendet közvetítő, nézőközpontú szemlélet állította középpontba, megújult a csatorna arculata, műsorstruktúrája és műsorai, valamint kiváló szakemberekből álló, elhivatott televíziós csapatot hoztak létre.”

Mészárosné a Life TV és az Ozone TV országos életmódcsatornák elnöke lesz, Vaszily Miklós pedig a TV2 médiacsoport stratégiai irányításáért eredményes működtetéséért, a fenntartható növekedés feltételeinek megteremtéséért felel innentől.

„Megtiszteltetés volt egy ilyen nagyszerű csapattal együtt dolgozni. Az én feladatom eddig tartott, és hiszem, hogy kollégáimmal közösen értéket teremtettünk”

– búcsúzik Mészárosné.

merce.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com