Publicus: a kistelepüléseken élők szerint nem teljesen szabad a választás

kis telepules, atv

Magyarország kisvárosaiban és falvaiban nem szabad a választás az ott élők többsége szerint – ez derül ki a Publicus Intézet legfrissebb felméréséből, amelyet a Népszava megbízásából készítettek.

A kistelepüléseken élő megkérdezettek többsége úgy látja, a hatalmon lévők érdemben képesek befolyásolni a voksolást. A felmérés arról is kérdezte az embereket, hogy látnak-e esélyt a körzetükben ellenzéki győzelemre. A megkérdezettek 46 százaléka mondta azt, hogy van esélyes ellenzéki jelölt.

A nagyvárosok – a választók érzékelése szerint – egyelőre megmaradtak a szabadság bástyáinak, így 73 százaléka az embereknek úgy érzi, teljesen szabadon eldöntheti, melyik polgármester-jelöltet választja. Feltéve, hogy akad olyan, aki kedve szerint való. Márpedig az emberek 65 százaléka lát ilyen aspiránst. Az ellenzéki szavazók körében ennél csak a Demokratikus Koalíció és a Jobbik produkált jobb arányt: előbbi szimpatizánsainak 72 százaléka lát jó jelöltet, míg utóbbi támogatóinak 66 százaléka. Az ellenzékiek közül leginkább a momentumosok nem találják az emberüket – csak 50 százaléknak van favoritja –, és az MSZP esetében is mindössze 59 százalék a találati arány. A választási aranytartalékot jelentő bizonytalanok 58 százaléka nem lel egyelőre szíve szerint való polgármester-jelöltre.

atv.hu

Fotó: atv


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com