Pofátlanul átverte a kormány a vállalkozó kedvű fiatalokat, most pedig még ki is röhögi őket

vállalkozz itthon

Amikor a kormány elindította a Vállalkozz Itthon, Fiatal! programot, azt ígérte a pályázóknak, hogy 3 milliós, vissza nem térítendő támogatást kapnak, ha Budapesten vagy Pest megyében indítanak saját vállalkozást.

 Ehhez egy tanfolyamot kellett elvégezni, aminek a költségét átvállalta az állam. 2101 fiatal jelentkezett, majd 390-en vehettek részt a programban. Aztán jöttek a problémák: kiderült, hogy a tanfolyamot végigcsinálták, üzleti tervet is készítettek, csakhogy az induló cégek jelentős része nem kapta meg a támogatást, közben pedig a járulékokat a megalapított vállalkozásuk után ugyanúgy fizetni kellett.

A probléma elvileg az volt, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) alatt működő hatóság késlekedett a pályázatok elbírálásával, így sokan nem kapták meg a támogatást. Ezért Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter belső vizsgálatot indított, majd kirúgta az OFA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, Pákozdi Szabolcsot. Ezzel szépen el is simították az ügyet, a fiatalok meg le vannak tojva.

Úgy tűnik, valóban – ugyanis az LMP képviselője, Schmuck Erzsébet megkérdezte Varga Mihálytól, hogyan és mikor fogják kárpótolni a programban részt vevő, hátrányos helyzetbe hozott embereket. Nem Varga válaszolt, hanem Cseresnyés Péter, a minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, aki azt írta, hogy „a 2014-es a 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről” szóló kormányrendelet alapján nem lehet kárpótlást fizetni a pórul jártaknak. A rendeletet a Fidesz-kormány hozta, szóval ennyi erővel azt is írhatták volna, hogy átvertünk titeket, kárpótlást meg ne is várjatok, coki.

(Zoom.hu)


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com