Párizsban váratlanul megjelent a kisvonatozó Orbán Viktor

orbán vasutazik

Június 25-én megjelent egy graffiti Budapesten a Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán önfeledt vigyorral kisvonatozó Orbán Viktorról, amely, úgy tűnik, most világhódító útra indult, művésze, a Banksy-parafrázis ként működő Basky legalábbis a következő posztot tette ki a Facebookra tizennyolc órával ezelőtt. 

 

Charlie Chaplin társasága – fűzhetjük hozzá – egyébként találó, már csak azért is, mert néhány fénykép tanúsága szerint a magyar miniszterelnöknek is van némi érzéke a burleszkhez.

Ezt a plakátot valószínűleg majd nem lehet majd ugyanolyan játszi könnyedséggel eltávolíttatni a Montmartre lépcsőinek a tövéből, mint amilyen gyorsan  eltüntették a graffitit a Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán, úgyhogy a magyar diplomácia közelmúltbeli ámokfutásaira tekintettel azt is megkockáztathatjuk, hogy alakul a francia-magyar diplomáciai viszály. Ebben a viszonyban Emmanuel Macron álláspontja egyébként teljesen világos. A francia elnök korábban már többször is beleszállt Orbánba, akit egy februári sajtótájékoztatóján gyakorlatilag kinevetett a kormányával együtt, amiért Magyarország egyedüliként nem vesz részt az Európa jövőjéről szóló konzultációban, áprilisban pedig egy interjúban jelentette ki, hogy egyetlen értéket sem vall magáénak, amelyet a magyar miniszterelnök képvisel. Később Orbán Viktor is üzent neki, mégpedig azt, hogy nem kér a Franciaország vezette Európai Unióból.

168óra

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com