Papa, mama, gyerek, szarvas

semjén bamba

Itt nem lehet mellélőni. Egyszerűen nem tudsz olyasmit feltételezni a jelenleg hatalomban lévőkről, ami nagyon gyorsan ne bizonyulna valóságnak. Most például napokon belül kiderült, hogy Semjén Zsolt tényleg nem a saját pénzén vadászik rendszeresen Svédországban, hanem minden alkalommal egy bizonyos Farkas József fizeti a nem jelentéktelen számlát.

Természetesen nem keresztényi szeretetből, hanem, mint a Magyar Nemzet kiderítette, rengeteg pénzt kap érte az államtól: az elmúlt években több mint 530 millió forint ütötte a markát.
Farkasnak különféle érdekeltségei vannak Magyarországon, egyebek között egy ráckevei és egy noszvaji szálloda, a pénzt azokba forgatta vissza. Vagy bármibe, amibe akarta: a nejének drága ékszerekbe, a családtagoknak luxuskocsikba, versenylovakba…
És, hogy miért adta oda az állam, azaz Orbán Viktor a mi pénzünket Farkasnak?
Semjén Zsolt nagyon szépen, világosan elmagyarázta ezt a noszvaji szálloda avatóünnepségén: Mert fontos, hogy a magyar családok ne külföldre menjenek pihenni, hanem a magyar tájakat fedezzék fel. Ezért a magyar állam szívesen támogat minden olyan beruházást, amely erősíti a családok összetartását, és „ahogy a belső turizmus erősíti a nemzet összetartó szöveteit, ugyanúgy erősíti a család összetartását, amikor együtt tudnak nyaralni, papa, mama, gyerek.”
Hogy a szentképek nem lobbannak lángra mindenhol a falakon!
Egyszóval ebben a Semjén-ügyben van itt nekünk „belső turizmus” helyett lőgyakorlat Svédországban.
A nemzet „összetartó szöveteinek” erősítése helyett érző élőlények szöveteinek szétroncsolása.
És a „papa, mama, gyerek” helyett van Farkas József fia, merthogy Semjén, bár neki magának is van két fia és egy lánya, nem velük jár vadászni, hanem a szállodás gyerekével.
Mindezek tetejében Farkas még csak nem is a saját pénzéből korrumpálja Magyarország miniszterelnök-helyettesét, hanem a mienkből.
Hány embernek hány évet lehetne és kellene ezért kiosztani?
És most ne mondja senki, hogy ennél nincs lejjebb, mert Orbán országában csak az van: lejjebb, még lejjebb, egyre lejjebb, és még annál is lejjebb. A magyar történelemben persze volt az övénél rettenetesebb kormány is, az egyenesen népirtó volt, de rohadtabb, züllöttebb, korruptabb biztosan nem.
Semjén ügye komplett, kerek történet – cseppben a tenger.
Bár az anyagi kár, amit az ő vadászszenvedélye okoz, eltörpül az Orbán-korszak naponta szaporodó egyéb történetei, mondjuk a közvilágítási mellett, vagy a főnök futballszenvedélye okozta irdatlan károk mellett, de ez is ismét csak világossá tette: vagy ezek a szenvedélyes fosztogatók kerülnek börtönbe április 8-a után, vagy mi maradunk ott életfogytiglan.

Bruck András


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com