Pánik Velencében: óceánjáró ütközött egy szállodahajónak (videók)

olasz cruise hajo, AFP

Az Opera nevű óriást vontatóhajó húzta közel a parthoz, de a 65 ezer tonnás jármű valamiért nem tudott megállni.

Egy a dunai szállodahajókhoz hasonló kötött ki Velencében vasárnap reggel, az utasok éppen leszálltak, amikor feltűnt egy hatalmas óceánjáró, és egyenesen az előbbinek szaladt. Öten megsérültek, írja a Repubblica olasz lap alapján a hvg.hu.
Az Opera nevű óriást vontatóhajó húzta közel a parthoz, de az Opera valamiért nem tudott megállni. A felvételeken az látszik, amint az óceánjáró kürtölve közelíti a kikötőt, az emberek pedig menekülnek. Aztán nekiszalad a szállodahajónak, azt eltolja, és végül orral a partnak ütközik az Opera. A hajó hosszan csúszik ezután, mire megáll.

Az MSC Opera egy 2004-ben épült üdülőhajó, fedélzetén 1071 kabinban 2679 utasnak van hely, akiket egy 728 fős legénység szolgál ki a jármű Wikipedia-oldala szerint. Hossza mintegy 275 méter, magassága 54 méter, súlya pedig több mint 65 ezer tonna.

Velencében régóta kényes téma az Operához hasonló hatalmas hajók jelenléte. Sokaknak a velük egyszerre érkező több ezer turistával van problémája, másokat inkább az zavar, hogy a házaknál sokszor hatalmasabb járművek elcsúfítják a történelmi városképet. Aktivisták hosszú ideje kampányolnak azért, hogy ilyen hajókkal ne lehessen ennyire megközelíteni a partot.

nepszava.hu

Fotó: AFP


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com