Összedőlt Kádár János emlékháza

Kádár János-emlékház Kapoly

Eladó az egykori Kádár János-emlékház Kapolyban. Az épület mára összedőlt, a csupasz gerendák meredeznek, ember magasságú gaz öleli a romokat – írja a sonline.hu.

Szégyen a falura, ahogy kinéz – mutatta a helyet Vidus Lajos polgármester. Nemrég egy vihar kidöntött egy villanyoszlopot a közelben. Letépte a vezetéket a szél, lógott a földön, jó, hogy emberéletben nem esett kár. 

A ház 2005 óta állami tulajdonban van, az MNV Zrt. többször próbálta azt hasznosítani, értékesíteni, de a jelek szerint ez nem vezetett eredményre. 2014-ben arról szóltak a hírek, hogy ingyen sem kell senkinek. 

A zsúptetős vályogépületet 1986-ban hozatta rendbe az állampárt, és egy Kádár-emlékházat rendeztek be benne. Még padlófűtést is kapott. A fáma szerint Kádár János három- és hatéves kora között gyerekeskedett Kapolyban.

“Ezt legendának tartom, mert én az öregektől azt hallottam, hogy csupán egyetlen nyarat töltött itt. Azután felkerült Pestre. Ezt a történetet felfújták akkor, most meg összedőlt a ház” – mondta a polgármester.

Forrás: sonline.hu

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com