Oroszország 60 amerikai diplomatát utasít ki és bezárja a szentpétervári amerikai konzulátust

oroszországi amerikai követség

Oroszország kiutasít 60 amerikai diplomatát, és bezárja az Egyesült Államok szentpétervári konzulátusát – ismertette az MTI Szergej Lavrov orosz külügyminiszter bejelentését, amelyet válaszlépés arra, hogy Washington és európai szövetségesei a Szkripal-ügy miatt nagy számban utasítottak ki orosz diplomatákat.

Az orosz állami hírtelevízió, a Russia Today portálja, az RT.comazt írta, hogy Jon Huntsmant, az Egyesült Államok nagykövetét behívták az orosz külügyminisztériumba, ahol Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes ismertette vele a Szkripal-ügyben elhatározott orosz válaszlépéseket.

Minderről a Szergej Lavrov a Staffan de Misturával, az ENSZ-főtitkár szíriai különmegbízottjával folytatott tárgyalásai után, a vele közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt.

Hétfőn az Egyesült Államok ugyancsak 60 orosz állampolgárt, 48 diplomatát és 12 ENSZ-dolgozót utasított ki, és bezárta a Seattle-ben székelő orosz konzulátust. Más nyugat-európai országok és NATO-szövetségesek összesen több mint 90 orosz diplomatát küldtek haza.

Lavrov azt is bejelentette, hogy a többi ország diplomatái közül ugyanannyit fognak kiutasítani, amennyi orosz diplomatát a küldő államok kiutasítottak az elmúlt napokban.

mno.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com