Orosz bank jön Magyarországra, de miért van szüksége egy banknak és alkalmazottainak diplomáciai mentességre?

orban es orosz bank elnok, dk

Zavartalanul zajlik annak az orosz politikai vezetés legfelsőbb köreihez bekötött Nemzetközi Beruházási Bank magyarországi berendezkedése, amellyel kapcsolatban többen aggodalmukat fejezték ki.

Természetesen a bank, és a magyar kormány is állítja, hogy a pénzintézet tiszta, mint a fehér hó. Igaz, bizonyos hírek szerint Orbán Viktor ígéretet tett David Cornstein budapesti amerikai nagykövetnek, hogy a bank nem költözik a Szabadság térre, az amerikai nagykövetség közelébe. 
 
A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul az orosz bankkal kapcsolatos kérdések miatt. Ha a miniszterelnök szerint a pénzintézet pedigréje kifogástalan, miért kell garantálni, hogy nem mennek az amerikai követség közelébe? Miért van szüksége egy banknak és alkalmazottainak diplomáciai mentességre - ugyanis ez az egyezmény is érvényben van. Mit tesznek annak érdekében, hogy kiszűrjék a hírszerző gyanús személyeket? Nyilván Orbán Viktor is jól ismeri – és saját bőrén tapasztalja – azt a közismert idézetet, miszerint attól, hogy paranoiás vagyok, még nem biztos, hogy nem üldöznek. 
Gréczy Zsolt 
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő
DK
Fotó: DK

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com