“Orbánt és pártját ki kell zárni a sorainkból”

Ingeborg Grässle (EPP)

A Fidesz kizárását javasolja az Európai Néppártból Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának elnöke.

Ő az első német kereszténydemokrata EP-képviselő a CDU 34 fős delegációjából, aki nyíltan a szakítást szorgalmazza, miután a magyar kormány újabb plakátháborút indított az EU és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök ellen – írja a Népszava.

- Orbánt és pártját ki kell zárni a sorainkból. Nem kell közösséget vállalnunk Orbánnal, aki nyíltan barátkozik az olyan szélsőjobboldali figurákkal, mint Steve Bannon és a hozzá hasonlókkal Franciaországban és Olaszországban

- nyilatkozta Gräßle a Stuttgarter Nachrichten című német lapnak. Szerinte a magyar kormányfő Brüsszelben bátor európainak mutatja magát, odahaza pedig agresszívan EU-ellenes. “Nem engedhetjük, hogy felvegye ezt az ‘egyedül Brüsszel ellen’ magatartást”.

Az EP-képviselő bírálta, hogy a magyar hatóságok rengeteg EU-forrást szabálytalanul használnak fel. “Magyarországon több pénzügyi szabálytalanság történik, mint bárhol másutt az EU-ban” - hangsúlyozta. 

Az újság egy OLAF-jelentésre hivatkozva – de időszak megjelölése nélkül – azt állítja, hogy Brüsszel 138 millió eurónyi támogatásnál fedezett fel szabálytalanságokat, és 15 esetben pénzbüntetés kiszabásával végződött a vizsgálat. Ezen túl további négy, összesen 285 millió euró értékű projekt esetében találtak visszaélésekre utaló jeleket, köztük van az Elios Zrt. és a budapesti négyes metró ügye.

Forrás: Népszava

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com