Orbánnak már régóta börtönben lenne a helye

iványi gábor

Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Alapítvány vezetője interjút adott a 168 Órának.

Soros György igazán megérdemli, hogy kitüntessék. Ez a dolog egyik fele. A másik pedig, hogy olyan mérhetetlenül szégyellnivaló és sátáni, amit vele műveltek, hogy nem volt jobb ötletünk arra, miképpen lehet ez ellen valamit tenni. De valamit tenni kellett – mondta a 168 Órának adott interjújában azzal kapcsolatban Iványi Gábor, hogy a Wesley János Lelkészképző Főiskola professzorai Nobel-békedíjra javasolták Soros Györgyöt.

Szerinte nem szabad beszállni a gyűlölködésbe. Az ember nagyon nehezen ússza meg, hogy ne teljen el a szíve kemény haraggal azok felé, akik visszaélnek mások nyomorúságával és kiszolgáltatottságával, akik folyamatosan gúnyt űznek a törvényalkotásból. Ilyen időszakban az emberek föladják, megkeserednek, vagy hasonulnak ehhez a rendszerhez – mondja. 

Iványi Gábor úgy véli, sosem szabad azt hinni, hogy önmagunk megadásával lehet túlélni, s hogy ezzel ki lehet cselezni az ördögi hatalmat. A holokauszt idején mindenki cselezve próbált szökni, menekülni, túlélni, de amíg koncentrációs táborok létre nem jönnek újra, addig az embernek igenis bele kell mondani a társadalom és a hatalom arcába, hogy itt visszaélnek a jogalkotás ethoszával! Ki kell mondani, hogy csalással jutnak hatalomra, hogy a másféle hangok elhallgattatásával manipulálják az embereket, s hogy ez bűn!

Amikor Gulyás Gergely Al Caponéhoz hasonlította Soros Györgyöt, az merült föl benne, hogy erre nem lehet mást mondani: így beszél egy vásári bugyelláristolvaj. 

Meggyőződésem, hogy régóta börtönben kellene lenniük, s hosszú időn át töprengeniük azon, szabad-e elárulni szövetséges társakat, tönkretenni nemzeteket vagy épp meghiúsítani a kiszolgáltatottak reményeit. Hosszasan sorolnám, hogy még miket nem szabad tenni. Amit megtettek. Ilyesmin viszont az ember csak akkor kezd gondolkodni, amikor egy kétszer három méteres helyiségben rója a köröket, nem ugráltatja maga körül a hadseregét, és nem ápol olyan hagymázas elképzeléseket, hogy először Európa ura lesz, aztán pedig már az egész világnak ő fog diktálni.

Forrás: 168 Óra / Sztárklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com