Orbánék újabb milliárdokat szakíthatnak

orbán stadionban

A javaslat szerint legfeljebb támogatási időszakonként 300 millió forintot kaphat egy sportszervezet a stadionja üzemeltetésére.

A most benyújtott adócsomag egyik paragrafusával a kormány segítő kezet nyújtana a sportegyesületeknek, szervezeteknek, alapítványoknak a stadionok üzemeltetéséhez – írja az mfor.hu. Elfogadás esetén jövőre már ilyen célra is igényelhető TAO-támogatás.

A portál azt írja, a javaslat szerint a sportcélú ingatlan működési veszteségének 50 százalékát, legfeljebb támogatási időszakonként 300 millió forintot kaphat egy sportszervezet erre a célra TAO-támogatásként. Ezt csakis a sportszervezet saját tulajdonában vagy saját használatában lévő sportcélú ingatlan üzemeltetésére lehet felhasználni.  

Ahogy korábban a Sztárklikk is megírta, a DK közleményben tiltakozik a javaslat ellen, mivel szerintük a TAO rendszer kiskapujával újabb milliárdokat szakíthatnak Orbánék. A párt közleménye szerint a kormány belátta hogy a milliárdokból felépült stadionok fenntarthatatlanok.

A DK felháborítónak tartja, hogy miközben Orbán megszorító csomagot vezet be, addig az ürességtől kongó stadionokra újabb közpénzmilliárdok fognak elúszni a TAO rendszer kiskapujának köszönhetően.

Forrás: Hírhatár

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com