“Orbán Viktor túl drágán veszi a gázt Vlagyimir Putyintól”

putyin-budapesten-viktor-es-vlagyimir-a-gazrol-targyal-majd_102562

Az LMP pert indít, hogy nyilvánosságra kerüljön, Magyarország mennyiért vásárol földgázt Oroszországtól.

Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar fogyasztók a világpiaci árnál 20-30 százalékkal többet fizetnek a földgázért, mert “Orbán Viktor túl drágán veszi a gázt Vlagyimir Putyintól”.

Ez része annak a politikának, amivel “Orbán Viktor Vlagyimir Putyin igája alá hajtja a magyar embereket” – fogalmazott, majd hozzátette, “ez a kormány már rég nem a rezsicsökkentés kormánya, ez a rezsiemelés kormánya”.

Az LMP politikusa közölte, pénteken az MVM Magyar Villamos Művek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) is megtagadta annak a 2019-ig szóló szerződésnek a kiadását, amelyből pontosan kiderülne, Magyarország mennyiért vásárolja a földgázt Oroszországtól, ezért mindkét féllel szemben pert indítanak.

Ungár Péter kérdésekre válaszolva elmondta, az LMP megtartja csepeli országgyűlési jelöltjét, az Együtt ezzel ellentétes politikai nyomásgyakorlását pedig a kormányváltás érdekével ellentétesnek gondolják. Az LMP választási stratégiája évek óta változatlan, amennyiben az mégis módosulna, akkor azt közlik majd – tette hozzá arra reagálva, hogy máshol számítani lehet-e az LMP-s jelölt visszalépésére.

Az LMP elnökségi tagja egy másik válaszában beszámolt arról, hogy pártja 150 millió forintos hitelkeretet igényelt az OTP-től, ebből eddig 125 millió forintot hívtak le kampányköltéseik fedezésére.

Forrás: MTI / Sztárklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com