Orbán Viktor rendbe tette az egészségügyet Szíriában

orbán kórház

Magyarország 2 millió dollár, azaz körülbelül 560 millió forint értékben támogatta a szíriai egészségügyet. Mario Zenari szíriai apostoli nuncius most levelet írt Orbán Viktornak, amelyben megköszönte a Nyitott Kórházak nevű humanitárius projekthez nyújtott támogatását.

Az apostoli nuncius tájékoztatta a kormányfőt, hogy a projekt keretében Damaszkuszban és Aleppóban működő, összesen három katolikus kórházban hetente 400 beteget látnak el ingyen, vallástól és etnikai hovatartozástól függetlenül.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy Szíriában rengetegen élnek szélsőségesen szegény körülmények között, akik egyáltalán nem engedhetik meg maguknak, hogy egészségügyi ellátáshoz jussanak. Kiemelte, hogy a kórházak pénzügyi támogatása elengedhetetlen, mivel az intézmények működési költségei jelentősen emelkedtek. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 6-án nyilatkozott úgy, hogy a magyar kormány továbbra is különös felelősséget érez a veszélyben lévő keresztény közösségek támogatása iránt. Közölte, hogy Magyarország kétmillió dollárral járul hozzá három szíriai kórház egészségügyi-gyógyszerészeti kiadásaihoz.

Hírhatár


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com