Orbán veje kiszállt a családi cégből, de nem hal éhen

tiborcz

Tiborcz István már nem tulajdonos az ES Hungary Kft.-ben, amelynek jogelődjét édesapja még 1993-ban alapította – tudta meg a hvg.hu. A hírportál szerint Orbán Viktor kormányfő veje és két testvére is távozott a vállalkozásból, amelynek így már egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője Tiborcz Sándor.

Az ES Hungary tevékenységi köréből kivették az agráriumhoz és az ingatlanforgalmazáshoz kapcsolódó foglalatosságokat, fő tevékenységként a tudományos és műszaki területek maradtak. A vállalkozás azonban eltörpül Tiborcz István megmaradt érdekeltségei mellett, néhány tízmilliós árbevétellel 2017-ben már 7 milliós vesztesége lett. A korábban Tiborczhoz kötödő Elios-cégek ráadásul Szlovákiában terjeszkednek.

Folt eshet viszont a cégen a múltja miatt. Az ES Hungary korábban négy vállalkozást is alapított, az ES Gas, Water, Audit és Light Kft.-t, amelyeket 2010-től az Elios Innovatív Energetikai Zrt. jogelődje vett át az anyavállalattól. Márpedig az Elios ügyében rendőrségi nyomozás zajlik, a gyanú szerint közpénzek tűnhettek el az önkormányzatoknak végzett közvilágítás-korszerűsítések során.

168óra

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com