Orbán: tőrbe csalták a magyar demokráciát

orbán fura

Érdekes látni, ahogy Orbán Viktor néhány évvel ezelőtt – ellenzéki politikusként – mennyire aggódott a magyar demokráciáért. Pedig az akkori miniszterelnök még hajlandó volt szóba állni az ellenzékkel, voltak miniszterelnök-jelölti viták, nem voltak központilag vezérelt támadások a szabad sajtóval szemben, nem repkedtek rénszarvasok helikopterekkel, sőt, az állami pályázatokon politikai szimpátiától függetlenül nyerhettek a vállalkozók.

Mindez már a múlté. Azóta minden megváltozott. Nemcsak a demokrácia tűnt el, de ma már Orbán Viktor is csak árnyéka egykori önmagának. Ez az ember ma már nemhogy elzavarná az oroszokat, de egyenesen tálcán kínálja fel nekik a hazáját és a magyar embereket. Pedig az archív felvételen láthatóan nagyon vehemensen küzdött mindazok ellen, amit ma ő maga testesít meg:

“Én azon az állásponton, a vonalnak azon az oldalán vagyok, ahol azok tartózkodnak, akik azt mondják: igen, tőrbe csalták a magyar demokráciát, aláaknázták, legyengítették; hogy (Gyurcsány) saját céljait, hatalomban maradását, hatalomvágyát segítse, kielégítse” - mondta Orbán.

Hozzátette: (Gyurcsány) egyetlen mondatát sem szabad alapos vizsgálat nélkül elhinnünk. Ide jutottak a magyar emberek: az első számú vezetőjük központi, kormányzati főhatalmat gyakorló ember egyetlen szavát sem hihetik el a választópolgárok.

Hangsúlyozta: nyilván hatalmi változásra is szükség van, ez pedig a mi javaslatunk szerint egy olyan szakértői kormány, amely korlátozott mandátummal rendelkezik, tehát mi nem jobboldali győzelmet akarunk aratni. Ennek most nincs itt az ideje.

Íme a videó:

Szerző: Jász Zoltán

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com