Orbán találkozott a Néppárt bölcseivel, de nem verték nagydobra a hírt

orban es a bolcsek tanacsa, Fotó- GEORGES GOBET : AFP

Brüsszelben volt a megbeszélés, amiről szemérmesen hallgattak.

Az Európai Néppárt (EPP) Értékelő bizottságának (a “bölcsek tanácsának”) kezdeményezésére Orbán Viktor kormányfő péntek délután Brüsszelben találkozott Herman van Rompuy-jel, a testület vezetőjével és két tagjával, Hans-Gert Pötteringgel és Wolfgang Schüssellel. A találkozóról a kormánymédia nem számolt be, az EPP egy Twitter bejegyzésben adott hírt róla. Részleteket azonban nem közöltek, csak magát a megbeszélés tényét. Lapunk értesülései szerint a találkozóra az Európai Néppárt brüsszeli székházában került sor az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozóját követően.

A bölcsek tanácsának nevezett három fős bizottságot a Néppárt a Fidesz tagságának márciusi felfüggesztésekor azért hozta létre, hogy értékelje a magyar kormánypárt tevékenységét, megfelel-e az a Néppárt hivatalos dokumentumaiban lefektetett demokratikus értékeknek és elveknek.

Orbán Viktor június közepén írt egy hosszú levelet a bölcseknek – Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellárnak címezve -, amelyben azt bizonygatja, hogy a Fidesz elkötelezett az európai értékek iránt, a jogállamisággal semmi probléma, a korrupciót pedig példásan kezelik. A bölcseket azonban nem hatotta meg a levél, Herman van Rompuy szerint a magyar miniszterelnök válaszai „nem voltak igazán meggyőzőek”.

nepszava.hu

Fotó: GEORGES GOBET / AFP


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com