Orbán szintet lépett a pofátlanságban

BELGIUM-EU-SUMMIT

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy amíg itthon már nem lehet államilag támogatott lakástakarék-pénztári szerződést kötni, addig határon túliaknak 3,3 millió forintot ad a kormány házvásárlásra. 

A délvidéki magyaroknak jár az, ami nem jár az anyaországi magyaroknak. Rónai Sándor szerint mindenféle önrész és előtakarékoskodás megkövetelése nélkül adják a pénzt – nyilván szavazatokat remélve a Szerbiában élő magyaroktól.

A Demokratikus Koalíció szóvivője úgy fogalmazott, ezek szerint az Orbán-kormány számára a magyarországi magyarok kevesebbet érnek, mint a határon túliak. A DK szerint nem a határon túli magyarok támogatásával van a probléma, de a párt egyenlő bánásmódot akar a lakástámogatási rendszerben.

“A kormány fizessen minden lakás- és házvásárlás előtt álló magyarnak 3,3 millió forintot, önrész nélkül, ahogy azt a határon túl is teszi” – fogalmazott. Nem a DK van a határon túli magyarok ellen, hanem az Orbán-kormány rontott rá a magyarországi magyarokra, amikor sajnált tíz év alatt 720 ezer forint állami támogatást kifizetni a lakástakarék-szerződések után – ez a párt álláspontja.

Forrás: Hírhatár

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com