Orbán Szabó Tímeának: ez volt a 30 év legízléstelenebb hozzászólása-Videó

Screen Shot 2019-06-18 at 10.20.25 AM

Az azonnali kérdések órájában a miniszterelnököt kérdezték. Szabó Tímea Orbán Viktor és a kormány felelősségét firtatta a dunai hajókatasztrófa kapcsán.

A Párbeszéd frakcióvezetője azt sérelmezte, hogy a miniszterelnök nem ment le a Margit hídhoz a hajókatasztrófát követően, hogy legalább egy szál virágot ott elhelyezzen, illetve azt is, hogy nem tettek ki fekete zászlókat a baleset miatt.

„Önök bűnösök”- jelentette ki Szabó, hozzátéve, hogy Orbán kormányzása alatt hoztak létre olyan céget, mely abban érdekelt – társtulajdonosként a Viking tulajdonosával -, hogy „minél nagyobb profitra tegyenek szert és minél nagyobb forgalom legyen a Dunán”.

Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy már 30 éve teljesít szolgálatot az Országgyűlésben, „de ennél ízléstelenebb hozzászólást” még egyszer sem hallott. Felidézte, hogy a baleset másnapján a részvétnyilvánítást megtette a dél-koreai elnöknek. Elmondta, hogy nagyon megrázta az országot a tragédia és komolyan kell venni azt, hogy ezek az áldozatok Magyarország vendégei voltak, „szívünkben gyászoljuk őket és majd emléket is állítunk”- közölte Orbán. Megemlítette azt is, hogy a Hableány kiemelésében 498-an segédkeztek, sokan közülük az életüket kockáztatták, akiknek meg is köszönte a munkát.

 

atv.hu

Fotó: Hírhatár


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com