Orbán Ráhel férjének cége perrel fenyeget a a tandíjas cikkek miatt

tiborcz istván

Jogi lépéseket tesz Orbán Viktor vejének cége az Orbán Ráhel tandíjának forrásával, illetve a társaság által elnyert állami megbízásokkal foglalkozó cikkek miatt.

Közleményt adott ki Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége azt követően, hogy több újság is a társaság szerepéről írt Orbán Ráhel scjáci tandíjának előteremtésével, illetve a cég által elnyert közbeszerzésekkel kapcsolatban.

“Az egyes írásokban a valóságnak nem megfelelő állítások, továbbá a személyekről közölt valósággal nem egyező tények tekintetében a szükséges jogi eljárásokat megindítjuk” – írták a közleményben.

Azt közölték, hogy az Elios Zrt. “mind a piaci, mind a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó tevékenységét a vonatkozó jogszabályok maradéktalan megtartása mellett végzi, ideértve a különböző sajtócikkekben megjelölt eljárásokat”.

“Éppen ezért érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy amennyiben egy cégnek bármiféle köze van a Miniszterelnök bármely rokonához kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát” – fogalmaztak.

Az Átlátszó korábban azt írta, Orbán Ráhel férjének, Tiborcz Istvánnak a cége közel 3 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el 2014-ben.

A lap azután kukkantott bele Orbán Viktor vejének cégügyeibe, hogy Orbán Ráhel a napokban közölte, nem a miniszterelnök fizeti a félévente 15 millió forintba kerülő tandíját egy svájci egyetemen, hanem férjével “saját lábukon állnak”.

A korábbi E-Os Innovatív Zrt. tavaly Elios Innovatív Zrt-re változtatta a nevét és kiszállt belőle a Közgép energetikai cége, a részvényeken fele-fele arányban osztozott a Green Universe Kft. és a Green Investments & Solutions Kft. – írta az Átlátszó.

A portál szerint ez utóbbi tulajdonosa a pécsi illetőségű Hamar Endre, aki Tiborcz István üzlettársa volt az időközben IBC Projekt Kft-nek átnevezett Hamar & Tiborcz Kft-ben. Idén április 30-án viszont Tiborcz megvásárolta Hamartól a Green Investments-t, így újra ötven százaléknyi tulajdona lett az Elios Zrt.-ben.

Vasárnap Schiffer András, az LMP társelnöke egy sajtótájékoztatón azt közölte, feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen négy közbeszerzési pályázat ügyében, amelyeken Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje tulajdonában álló cég nyert.

Az Elios közleményében most azt írta, a cég 2010 óta energetikai tárgyú projekteket valósít meg, a nevezett közvilágítási ágazatban pedig a közép-európai régió egyik meghatározó társasága szakmai munkája alapján.

Szerző: hvg.hu

bodybuilding.blog.hu

 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com