Orbán nagyon elégedett az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után

orban es ursula, Fotó- Miniszterelnöki Sajtóiroda:Szecsõdi Balázs : MTI

Mert a gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint Orbánék fejében.

Jó döntés volt “az ideológiai gerillákat távol tartani” és pragmatikus életösztönű vezetőket választani – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyennel Brüsszelben folytatott csütörtöki megbeszélését követően az M1 aktuális csatornának.

Az Európai Bizottság új elnökével kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott: “jó döntést hoztunk, eddig”.

Orbán Viktor Ursula von der Leyent olyan politikusként jellemezte, “akinek a jövőről való gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint a mi fejünkben”. Ezek közé sorolta a gyermekek, a családok jövőjét és a biztonságot, de közös szándéknak nevezte egy közös európai haderő, hadiipar kifejlesztését is.

Ursula von der Leyen érzékenyen közelít az olyan kényes kérdésekhez is, mint a migráció, e tekintetben is képes a közép-európaiak fejével gondolkodni – tette hozzá Orbán Viktor.

“Hogy ezután mi történik, majd meglátjuk”, de az ésszerű megoldások elérésére ma nagyobb az esély, mint korábban vagy bármely más jelölt esetén lett volna – mondta.

Az már korábban felmerült, hogy von der Leyen meg fogja hálálni megválasztását Magyarországnak és Lengyelországnak, mert a két ország kormánypárti képviselőinek szavazata nélkül nem lehetett volna bizottsági elnök. „Árnyaltabb megközelítésre van szükség az olyan államokkal szemben, mint Lengyelország és Magyarország, amelyek kihívást intéztek a migrációval, jogállamisággal, sajtószabadsággal kapcsolatos uniós konszenzussal szemben” – mondta a megválasztása utáni első interjújában von der Leyen. Ez elég nagy váltás a korábbi nyilatkozataihoz képest.

nepszava.hu

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs / MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com