Orbán megint új korszakot vizionál

orbankaracsony
A miniszterelnök arról is beszélt karácsonyi interjújában, hogy szerinte a nők hálózata szervezi az életünket, és a dolgozók érdekeit szolgálja a túlóratörvény.
Karácsonyi interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel Csermely Péter, a kormánypárti médiaholding tartalomfejlesztési vezetője. A Magyar Időkben megjelent, az „Orbán Viktor: Új korszak előtt áll Magyarország” című írásban a miniszterelnök azt mondta, hogy szerinte a múlt század elvette tőlünk az önbecsülésünket, a jómódot, az alkotóerőt, és elvette tőlünk a nemzeti egysége, ezt most mind vissza akarjuk venni, „és ez 2030-ra maradéktalanul sikerülhet is”. „A magyarok száz év magánya a Kárpát-medencében most véget ér” – tette hozzá. Az interjúban a „rabszolgatörvény” néven elhíresült törvénymódosítás elfogadása miatt kezdődött tüntetéshullám is szóba került.   Arra a felvetésre, hogy pár napja „Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr!“ címmel rendeztek tiltakozást, a miniszterelnök közölte: „ahány ház, annyi szokás; van, ahol így kívánnak boldog karácsonyt, s van, ahol szeretettel, ajándékkal, az otthon melegével .

„Én hoztam magammal egy családi képeslapot, ezzel szeretnék áldott karácsonyt kívánni az ellenzéknek és az egész országnak“

– jelentette ki.
Orbán hozzátette, hogy a politika olyan világ, ahol akár karácsony estéjén is dúlhatnak a küzdelmek, a tüntetések is hozzátartoznak a demokrácia mindennapjaihoz, az erőszak, a rombolás, a vandalizmus viszont nincs rendben.
Azzal kapcsolatban, hogy Budapesten és vidéken az ellenzéki pártok – kiegészülve a szakszervezetek képviselőivel –  egymás mellé sorakoztak, a miniszterelnök közölte, hogy

„így legalább mindenki számára könnyebben átlátható a helyzet.“

 
Úgy véli, az egyik oldalon az országot megvédeni akaró nyugodt erő, a másik oldalon pedig „az agresszió, az erőszak, a bevándorlás támogatása és az adóemelések“ vannak.

„Aki a munka törvénykönyve módosítása ellen beszél, az a dolgozók ellen beszél, mert a lépés az ő érdekeiket szolgálja. Ezt az idő bizonyítja majd. Aki többet akar dolgozni, és többet akar keresni, annak most lehetősége is lesz erre“

– közölte a miniszterelnök.
Szerinte a 36 hónapos időkeretnek nincs semmi köze a bérek kifizetéséhez. Majd arról beszélt: abban, hogy az ellenzéki pártok félrevezetik a választókat, „nincs semmi újdonság“, de a szakszervezetektől többet várt. Az a meggyőződése, hogy a szakszervezetek komoly partnerei lehetnek a kormánynak, „behorpadt“. Arra a kérdésre, hogy tudna-e a parlamenti kétharmad olyan intézkedést hozni, amit az ellenzék támogatna, azt mondta:

„Igen, a lemondásunkról szólót.”

 
A karácsonyi interjúban Soros György is szóba került: Orbán szerint ugyanis

„Soros György és hálózatai nem tűrik el, hogy Közép-Európa kimaradjon az ő nagy társadalomalakító kísérletükből, és magyarországi megbízottjaikat a nemzetközi akcióik logikája szerint mozgatják. Egyszerre tüntetnek a bevándorlásellenes kormányok ellen Bécsben, Rómában és Budapesten. Ebben a küzdelemben lesz fontos mérföldkő az európai parlamenti választás.”

 
Majd arról beszélt, hogy „a bevándorlás rendkívüli kockázatokat hordoz, és a civilizációk együttélése olyan nehézségekbe ütközik, amelyekkel nem biztos, hogy Európa meg tud birkózni. Másfelől pedig fegyverletételt is jelent, ha egy ország erre az útra lép. Ha odáig jutunk, hogy biológiailag sem tudjuk fenntartani magunkat, azt jelenti, hogy magunknak sem vagyunk fontosak”. Orbán közölte, hogy „mi, magyarok csak magunkra számíthatunk”, ezért hirdették meg a családokról szóló nemzeti konzultációt, és ezt tartja a legkomolyabb ügynek a mai magyar politika napirendjén. „Bízom abban, hogy létre tudunk hozni egy olyan megállapodást a magyar nőkkel, ami egyszerre segíti majd az ő életüket, és erősíti Magyarországot” – mondta a miniszterelnök. Arra a felvetésre, hogy „ehhez a férfiakkal is meg kell állapodniuk”, Orbán azt mondta,

„nekem más tapasztalatom van. A nők stabilak. És mivel családot csak stabil alapra lehet építeni, elsősorban a hölgyekkel érdemes megállapodni. A családok jövője az ő kezükben van, és gyermeket vállaló, erős nők nélkül a magyar világ nem tud fennmaradni. Mi, férfiak szeretünk magabiztos kijelentéseket tenni saját magunk fontosságáról, de ha megvizsgáljuk a valóságos magyar életet, látható, hogy inkább a nők hálózata szervezi az életünket.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com