Orbán-média: Bármerre indulok el az országban, nem látom a négymillió éhezőt

szegénység

888.hu szerint az ellenzéki sajtó “csak a végletekig elcsépelt propaganda-vádat hangoztatja”, miközben, aki kinyit egy nem markánsan kormányellenes sajtóterméket, az részletesen tájékozódhat arról, hogy mennyire van “rendben” minden az országban.

Az, aminek látszik

Ha az M1 csatorna közre ad egy (rendkívül hiteles)  hírt, hogy a menekültek veszélyesek, akkor az ország egy része felvásárol a helyi CBA-ban tartós, hideg élelmet és bezárkózik a lakásába addig, ameddig a mélyen tisztelt királyi tv engedélyt nem ad az előbújásra.. Attól, hogy a 888.hu azt írja, hogy az országban minden rendben van, és az ellenzék csak a negatívumokat írja meg, az még nem válik igazzá.  Sőt.  Csak szólok, hogy a sok “károgó ellenzékinek” (ahogy a 888 írja)  azért van elege és igaza is egyben, mert a mindennapi életet nem könnyíti meg, a “minden épül az országban, állattartó telepektől kezdve a rendelőintézeteken át az autóutakig.”

“Négymillió éhezőről hazudnak”

“Négymillió éhezőről hazudnak, meg arról, hogy az állam levette ezekről az emberekről a kezét. De aztán mindig jön a pozitívnak beállított példa valami lelkes civil szervezetről.  Aminek a csillogó szemmel nyilatkozó tagjai érdekes módon MINDIG jobban tudják, hogy mi kell a rászorulóknak, mint a gyámügy, a falugondnok vagy az egyházi szeretetszolgálat”, írja a 888. Rendben holnap reggel felébredek, elkezdek dolgozni, és megírom, hogy ebben az országban minden rendben van. Mit gondol kedves 888? Attól minden rendben lesz?  Az emberek  hiteles tájékoztatása egy újságíró feladata, akárha pozitívom, vagy ha negatívum, akkor is.

Bármerre is “jár” a 888.hu, mindenhol fejlesztést lát

Az a baj, hogy az ellenzék is jár “bármerre”. Sőt, figyel is. De ha esetleg más utakon járunk, tessék, itt van néhány példa, hogy merre kellene járnia a 888-nak, hogy lássa a valóságot.

Felújították az iskolákat, óvodákat. De melyikeket? Miskolcon abból a nyolc óvodából, amelyet én ismerek, hat Fideszes. A maradék kettő kapott ezen a nyáron bármilyen támogatást felújításra? Segítek, nem. Tehát, ha az ember beáll a sorba, akkor valóban minden rendben lesz.

Mindeközben 

Mindközben a politikusok arról vitáznak, ki tett többet a gyermekéhezés felszámolásáért? Arról kevés szó esik, hogy 100 szegényből 34 gyerek vagy fiatalkorú. A Tárki legutóbbi felmérése szerint 2014-ben a magyarok 16,6 százaléka, vagyis 1,7 millió ember élt jövedelmi szegénységben, azaz háztartásuk összjövedelme nem haladta meg a 78 ezer forintot, írta korábban  a HVG. Tudom ez mégis több, mint amit Zsiga Marcell pár évvel ez előtt vízionált, hogy “47 000 forintból meg lehet élni.”

Hegedűs Zsuzsa után Rétvári is megmondta

Korábban adta közre a Hír TV azt a hírt, hogy

“az Emmi parlamenti államtitkára egyetért Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóval. A devizahiteleket és a gyermekéhezést is felszámolta a Fidesz–KDNP “

amit Rétvári Bence válaszolta Bangóné Borbély Ildikónak. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemrég publikált közös tanulmánya szerint Magyarországon 36–54 ezer gyermek éhezik mindennap, s a kutatók kétszázezerre becsülik azon kiskorúak számát, akik időszakosan nem jutnak elegendő élelemhez – utóbbiakat kríziséhezőknek nevezik, írta korábban a HVG.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com