Orbán: “Harminc éve teljesítek szolgálatot, itt a magyar országgyűlésben, de ennél izléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallottam”

orban parlamentben

Orbán: “Harminc éve teljesítek szolgálatot, itt a magyar országgyűlésben, de ennél izléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallottam.”

Ennek a mondatnak, abban a szövegkörnyezetben semmi értelme nem volt, csak a hangulatkeltés. A kérdés úgy szólt miért nem viselkedett emberként? Miért nem vitt egy szál virágot a Margit hídhoz, miért nem rakták ki a fekete zászlót? Erre nem kaptunk választ. Ezzel szemben kaptuk – szokás szerint -a semmitmondó pofátlanságot.

Pedig a kérdés második fele is igen konkrét volt és felért egy vádbeszéddel, ami minimum magyarázatot kívánt: “Az Ön kormányzása alatt hozták létre a céget, amely a szállodahajókat működteti és az Orbán Ráhel és Rogán Antal irányítása alatt álló turizmus garantálta a profitot ennek a svájci cégnek.” Szerinte a profit fele kiment egy ellenőrizhetetlen tulajdonosú svájci cégnek. Szabó szerint emiatt van ennyi hajó a Dunán, hogy növeljék a profitot, és ez okozta a katasztrófát is. Ez nem sima hajóbaleset, hanem az önök harácsolása okozta ezt a tragédiát.

Nos, egy ilyen vádbeszédre nem a durca a válasz. Hanem – ha nem igaz – akkor perelni kell. Ha viszont igaz, akkor bocsánatot kell kérni és LE KELL MONDANI. És persze vállalni minden erkölcsi és anyagi felelősséget.

Én negyvenöt éve vagyok – igaz kilenc éve a pálya szélére tolt – politikai újságíró, de ennél hazugabb, rablóbb, aljasabb miniszterelnökkel nem 
találkoz/hat/tam. Az oka egyszerű. Nem volt ilyen.

Szerzõ: Juszt László


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com