Orbán és Rákosi

orbán és rákosi

Párhuzamos programok. Párhuzamos pogromok?

1946. július 23-án a Rákosi Mátyás vezette MKP tömegdemonstrációt rendezett Miskolcon. Az új forint bevezetése előtt állt a háborúban kiéheztetett ország. Rákosi beszédében akasztófával fenyegette meg a gazdasági reform ellenségeit.

A miskolci pártbizottság július 27-én feljelentette a Flórián malom tulajdonosát. “A zsidó Rejtő Sándor a törvényes 130 helyett mázsánként 240 forintért vállalta húsz mázsa liszt szállítását a kommunista párt nyomdája részére.”

A miskolci Kommunista pártlap beszámolt az ügyről és uszító hangnemben követelte az árdrágítók megbüntetését. Az indulatokat tovább szították a diósgyőri vasgyárban terjesztett, „Halál a Flórián-malom feketézőire!” kezdetű, népítéletet követelő röplapok.

Délután két órakor 5-6000 gyári munkás elindult Miskolcra, hogy a felelősök megbüntetését követeljék. A napokig tartó megmozdulásokban 2 ember életét vesztette.

2018. március 1-én Orbán Viktor Miskolcon beszédében katasztrófával fenyegette a miskolciakat, akik „ tudják, mi az a bevándorlás. Amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. A miskolci emberek pontosan tapasztalták már, mi van akkor. Pedig ezek az emberek, akik idejöttek, azok Magyarország területéről jöttek be Miskolcra. Most képzeljék el, amikor az országhatáron kívülről érkeznek kultúrájukban, szokásaikban, életfölfogásukban tőlünk teljesen különböző emberek.”

Historia est magistra vitae! Azaz a történelem az élet tanítómestere.

Szerző: Juszt László

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com