Orbán: A közmunka kapu

orban_vasarosnameny_uj_fekvo_lead

A közmunka kapu, amelyen keresztül be lehet lépni a segély világából a munka világába, ezért azt meg kell becsülni – mondta Orbán Viktor hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

A miniszterelnök a rendőrség új közigazgatási adatfeldolgozó központjának átadásán hangsúlyozta, ki kell állni a közmunkások méltósága mellett és meg kell köszönni, „hogy betársultak és elfogadták az ajánlatunkat”, hogy ezentúl ne segélyből, hanem munkából próbáljanak megélni.

A csaknem 1,8 milliárd forintos hazai forrásból megépült fejlesztéssel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, a beruházás 291 meghirdetett álláshelyére 947-en jelentkeztek. Ebből 472-en feleltek meg, amit beszédében jó aránynak nevezett a miniszterelnök, a felvett emberek közül 235-en regisztrált munkanélküliként jutottak álláshoz.

Ez ismét azt bizonyítja, hogy az embereknek megvan a felkészültségük és dolgozni akarnak, vagyis segély helyett munkából szeretnének megélni – tette hozzá a kormányfő.

A 2013. október–decemberi időszakban is töretlen a foglalkoztatottak számának 2010 nyara óta tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyított adatokhoz képest. A 15–74 év közötti foglalkoztatottak létszáma 107 ezer fővel emelkedett. A növekményben a közfoglalkoztatás mellett a versenyszféra is szerepet játszik. A foglalkoztatottság így az egy évvel ezelőtti 3 millió 908 ezerről 4 millió 15 ezer főre, a foglalkoztatási ráta pedig 52,7 százalékra nőtt a 2012 hasonló időszakában elért 51,1 százalékról – közölte január végén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com