NÖVELI, KI ELFÖDI A BAJT…

Lázár_János

Nagy Bandó András nyílt levele Lázár Jánoshoz

Ennyi is elég lenne neked, Lázár János, bár lehet, ezt olvasva csak annyit vetnél oda, hogy téged, a 30-40-es generáció oszlopos (osz’ lop is) tagját ne akarjon megrendszabályozni egy elszánt veterán. Meg sem értenéd, hogy miről beszélek, vagy ha igen, úgy tennél, mint aki nem érti a költő egyértelmű üzenetét, szavainak súlyát.

Hogy legalább a lényegét megértsd, pár szóban kibontom a mondandóm lényegét. Van itt egy „helyzet” (nem nemzetközi, de fokozódik), mely szerint a féktelen dőzsölés (itt sincsenek fékek, sem ellensúlyok, tudod, mikről beszélek), fölütötte fejét a kivagyiság, és ebben te is megmutattad oroszlánkörmeid, oroszláncsuklódat (luxuskaróráddal együtt), a gyerekeid nevére vásárolt, 60 milliót érő budai lakással (istenem, ha annak idején az én anyám is kiárult volna ennyit hétvégeken a tojásokból, hol tartanék én, a gyerekeimről nem is beszélve). Tudod, a saját helyzeted már akkor fokozódott, amikor lebuktál az autódra szerelt lézerblokkolóval. Talán már akkor is önkritikát kellett volna gyakorolnod, nem várva meg, hogy mások figyelmeztessenek a törvénysértésre, amit példamutató honatyaként, polgármesterként kiváltképp nem lett volna ildomos elkövetned.

Nem akarom mantrázni a politikai hadszíntéren első sorban harcoló, Pokorni veterán által hátba támadott elvtársaid siratni valóan nevetséges pitiáner ügyeit, ismeritek egymást, egy a zászló, egy a zseb, egy a pénzcsap, egy a cél, pontosan tudod (gondolom, magatok között cinkos mód össze is kacsintotok, amikor szóba kerülnek a 60-80 évre titkosított számláikról összevásárolt, vagyonnyilatkozatokban föl nem tüntetett ingatlanok vagy ingatlanrészek), ti, a politika első sorában szégyenteljesen harcoló, korán és semmit sem érő új nemzedék tagjai milyen forrásból vagytok képesek annyit költeni, amennyit keresményetekből legföljebb évtizedek múlva vásárolhatnátok csak meg.

Nem csodálkoznék a helyedben (helyetekben), ha az életszerűnek csöppet sem nevezhető, mocskosnak inkább mondható üzelmeitekre, ügyeitekre és vásárlásaitokra a nálatok normálisabban gondolkodó, és hozzátok mérten szerényebben élő veterán elvtársatok rosszallóan reagálna. Tudod, ő is látja, éppúgy, ahogy a vak is észreveszi, túlléptetek a tűrhetőn, az elnézhetőn és a megbocsáthatón.

Tudd meg, Lázár János, sem Pokorni Zoltán párttársatok, sem Bencsik Gábor támogatótok, sem Jókai Anna szellemi társatok feddő szavait nem kellett volna megvárnotok, kiprovokálnotok kiváltképp. Tudd meg azt is: amit műveltek, már nekik is sok (sokk) volt. És itt hozom vissza a címként használt idézetet: „növeli, ki elfödi a bajt”, mert abban bízom, reménykedem, valamit kapiskálsz már abból, amit mondani (üzenni) szeretnék neked és elvtársaidnak.

Nem volt az olyan durva, amit a leveteránozott Pokorni mondott veletek kapcsolatban, rólatok: „Már nem fér bele, hogy egyes kormánypárti politikusok drága utazásokra menjenek, vagy sokmilliós házat építsenek.” Mondhatta volna szebben, akarom mondani: mondhatta volna keményebben. Belevághatta volna a képetekbe, Lázár János, igen, a te képedbe is, hogy ha már összejött 60 milliótok, amiből budai luxuslakást vásárolsz a gyerekeidnek, legalább próbálj már meg valami épkézláb, hihetőbb mesével előjönni, és ne a vásárhelyi piacon, szülői közreműködéssel eladott tojásokat nevezd az összespórolt 60 millió fedezetének.

Lehet, a politika (esetenként hátba szúrt) élharcosai matekból gyöngén állnak, emiatt nem képesek összeadni 18-20 konkrét munka nélkül leélt éveik keresményeit, de annyit azért csak tudnak (tudtok), hogy erre szakosodtak a könyvelők, és ha nektek nem futja ilyesmire, segítséget kérhetnétek Vida Ildikótól vagy NAV-os munkatársaitól, hogy segédletükkel valamiképp kikerekedjen már a be- és kiáramló pénzeitek valós összege. Kezdjétek a fizetéseiteknél, az egyéb jutalmakkal, aztán jussatok el a már meglévő ingó és ingatlan értékeitekig, és amikor ezek már mind együtt vannak, akkor adjátok hozzá a sebtiben vásárolt 60 milliós luxuslakást, a belehordott értékeket, és ha mindezeket összeadva sokkal több jön ki, mint amennyit két évtizedes ténykedésetek alatt összenyaláboltatok, akkor haladéktalanul jelentsétek föl magatokat, arra gondolva, hogy sokmilliós különbség esetén úgyis elkaszál benneteket a NAV, rosszabb esetben a rendőrség (is).

Ez csupán a számadás, az erkölcsi oldaláról még nem ejtettünk szót. Tudod, Lázár János, nem csupán a korrupciós vádak miatt nem engedhetitek (engedhetnétek) meg magatoknak, amit megengedtek.

Azért sem, legfőképp azért nem, mert annyi pénzetek semmiképp sem lehet(ne), amennyit lazán elköltötök, mindegy, ki mire, a lényeg, hogy nagyvonalúan, gondtalanul, fölényesen és arcpirítóan gátlástalanul. Az elköltés persze csak az egyik dolog, de ott a másik is: az orbáni disznótelepet működtető Mészáros Lőrinc (világpolgár, nagymenő, vállalkozók gyöngye) simán kifelejtett egy egymilliárdos osztalékot a vagyonnyilatkozatából. A miniszterelnök (bár tökön rúgással is büntethette volna) simán elnéz e fölött, a Vida vezette NAV szarik rá, idejük sincs foglalkozni vele, mert az összes munkatársuk kisnyugdíjas kofákat csesztet húszforintos nyugtaadás miatt az ország megannyi piacán.

Ide egy kis toldást még: összességében nem rossz ötlet a bazi drága online pénztárgépek bevezetése, de mit gondolsz, mennyibe került volna, ha a legszegényebb vállalkozóknak ingyen adtátok volna, ha már kiagyaltátok ezt a förmedvényt? Évvégén a bátyáméknál is jártam, ő suszter. Azon vállalkozók egyike, aki szerény bevétel reményében foltozgatja a csórók cipőit. Bocs: csak foltozgatta! Mert a pénztárgép árát már nem tudja kitermelni, tudod, ő koros, nem olyan menő vállalkozó, mint Mészáros Lőrinc, a műhely bérletét, a szemétdíjat, az áramot még valahogy kinyögte, de ez a nyakába zúdított 200 ezres kiadás padlóra nyomta, ne szépítsem a dolgot: megöltétek a bátyámat! Abbahagyja ugyanis, és nem csak ő, sokan mások is, hasonló sorsúak. Nektek ezt jelenti a Magyarország jobban teljesít? Ő már nem tud kimenni se Londonba, se Berlinbe, eddigi élete során sem volt még a Balatonnál távolabb. Ő is egy lesz a szegények közül, vagy kockáztat, és a saját vécéjében kalapál, amíg a ti lelkes támogatóitok egyike föl nem jelenti fekete melóért. De ugyan meséld már el, mit tegyen, hogy megehesse az imába foglalt mindennapi kenyerét? Kitérő lezárva, folytatom.

Ha szóba állnék veled, ezek után talán megegyezhetnénk annyiban, hogy minimum szégyellned kell(ene) magadat, és nem odavágni Pokorni elvtársadnak a szókimondásáért, a tisztességes beszólása miatt, és legfőképpen bocsánatot kellene kérned amiatt, amit képes voltál kimondani, jelesül, hogy aki politikai indíttatásból támad meg titeket (az egyébként gyalázatosan üzérkedő élharcosokat), az „saját magát gyöngíti meg, vagy végzi ki”. Fenyegetsz, Lázár János? Nyilvánosan és galád mód? Megfenyegeted azt, aki ki meri mondani azt, hogy nem ért egyet azzal, amit voltatok szívesek megtenni? Tudod, mi van e fenyegetés mögött? Az, hogy ti ezentúl, azaz továbbra is szeretnétek ellenőrizhetetlen milliókhoz (milliárdokhoz) jutni, mert ehhez jogotok van, hiszen kétharmadnak látszó kisebbséggel építitek a demokratikus álarc mögé bujtatott diktatúrát.

Az, hogy ne légy már hülye, Pokorni, még te is le akarsz leplezni bennünket, nem elég nekünk a folyton rajtunk csüngő ellenzék? Hát mért nem hagyod, hogy tovább harácsoljunk? Mért fáj az neked, hogy a gyerekeink budai luxuslakáshoz jutnak? Mért fáj az neked, hogy amikor nagyobbacskák lesznek, milliós költségű külföldi iskolákban taníttatjuk őket? Mért fáj az neked, hogy százezreket érő táskákkal sétálunk? Mért fáj az neked, hogy kétmilliós utazási és szállodaköltséget számoltam el londoni utam során? (Egyébként visszafizettem, bár a túrót fizettem volna vissza, ha nem kapnak rajta).

Szaporíthatnám még a szót, Lázár János, de nem teszem, elég legyen ennyi ahhoz, hogy szégyelld el magad. (nem fogod, persze, annál jobban fut a szekered…) Már csak egy valamit a végére: a Magyarország jobban teljesít-be nem férne bele, hogy ti is jobban teljesítetek? Nem férne bele, hogy eszetekbe jusson mondjuk Széchenyi, esetleg a nála is sokkalta többet adományozó Sina Simon? Olvasd csak el Nyáry Krisztián könyvét, az Igazi hősöket, egy életen át fogsz szégyenkezni, elvtársaiddal együtt! Nem tudom, érted-e, miről beszélek? Elmagyarázom. Nem az a bajom, vagyis nem csupán az a bajom veletek, hogy saját zsebre dolgoztok, az sem, hogy a saját pénzeden vadászol-e vagy se. Tulajdonképpen az se nagyon, hogy a többiek saját(nak mondott) millióikból mit vettek, azokat mire költötték. Inkább az, hogy egyetlen petákot sem költöttetek olyasfélére, mint a hajdaniak, mondjuk a Lánc-hídra, vagy a Magyar Tudományos Akadémiára. Ti csak kivesztek, saját zsebre, hol a trafikok nemzetiesítéséből, hol a földekből, hol a stadionokból, meg ki tudja még mikből. Elődeitek a völgyhídból, meg a domboldalba fúrt alagutakból, de hát mégsem kéne azokat tekintenetek példaképeknek, akik ellen háborúztok. Szóval elvenni már tudtok, zsebre vágni hasonlóképpen, de az adakozás még nem az erősségetek. Az ország szétlopva, az elvtársaitok zsebei kitömve, a sajátotok már rég szétszakadt a tömés mentén, és egyszer sem hallottam valami jeles jótéteményetekről.

Sajna van ennek egy fájdalmas következménye: tovább fogy a magyar… Nem, nem a szülések csökkenése miatt: inkább, mert egyre több embert zavar, hogy az ország jól teljesít, és nem tudnak részt venni benne. Magyarán: vagy nincs munkájuk, vagy elintézitek, hogy ne legyen. Ahogy föntebb írtam: megöltétek a bátyámat… Ugye, nem hagyjátok az út szélén?…
Üdvözöl a földid:

Nagy Bandó András
Magyarország


26 Comments

 1. göre gábor bíró úr! said:

  Az önmagunk fontosságába vetett hit, éppoly nevetséges, mint Chaplin botladozása a némafilmen! Elég látni! Ennyit kéne tudni urainknak!
  Majomkám, oly fontosnak gondolod mondani valód, hogy kinyomtatásra, tovább küldésre érdemes! Önismereted, önkritikád lenne akkora, mit önbizalmad!

 2. göre gábor bíró úr! said:

  Ajvé’ Egymást alázzák a szakállasok választott népe! Cicero 2000 éve: ezt írta:
  “A sidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe.”

 3. Szabó János said:

  Tisztelt Nagy Bandó úr !!!!
  Egyet értek önnel !!
  Hozzátenném némi iróniával..Szerencse hogy Orbán a focit kedveli. Mert ha a vitorlázás lenne a hobbija. Már tengerünk is lenne!!!!!

 4. kiss janos said:

  : Fwd: FW: [spam] FW: Fw: Nagy Bandó levele Lézer Jánoshoz…
  Az en levelem meg Nagy Bandohoz röviden ugy szolna, hogy aki abban hisz, hogy az a kapitalizmus letezik amelyikben nincsenek korrupt politikusok, – beleertve a nagy peldakep Nemetorszagot stb. is- az meseket irjon inkabb a gyerekeknek es ne felhaborodott hangu igazsagfeltaro leveleket. Nagy Bando oriasi hive volt a rendszervaltasnak, mert hitt valamiben, ami a nyugaton megirt nagy mesekönyvben volt olvashato, a szocialis piacgazdasagrol es demokraciarol. Nos lassan eljön az ebredes ideje, de meg csak kevesek ebrednek, es azok is beerik erkölcsi zengedelmekkel. A többseg elkepzelhetöen majd az elsö becspodo atombomba zajara fog felebredni! En ugy gondolom, hogy ha Nagy Bandot fenyegetheti -es masokat is- valaki, akkor az a valaki (k) is csak a fenyegetesböl ert(enek.). Ez a fenyegetes csak a szocializmus lehet, mert ezek csak attol felnek. Az a baj, hogy attol a nagybando felek is rettegnek es ezert önkent adjak ki kezükböl az egyetlen fegyvert es harcolnak papirkardokkal, szelmalmok ellen. (Egyebkent Nagy Bandonak is van untig eleg tejbe apritanivaloja, amiböl megsegithette volna a batyjat!) Ami Szechenyit es tarsait illeti, vagyis a nagy adakozokat! Mikor teszitek fel a kerdest mar vegre, ti nagy erkölcs es nemzetvedö intellektusok, hogy Szechenyi es tsai miböl adakoztak? Kiknek a penzet adomanyoztak olyan nagylelküen a magyarsag felemelkedese erdekeben? Esetleg nem azoket, akiket a felemelkedes lehetösegetöl eppen ök (ertsd; osztalyuk) fosztottak meg?
  Üdv Kabo

 5. kálóczi lászló said:

  Tisztelni tudom csak Nagy Bandó Andrást. Van velős mondanivalója, Más elit- kivéve néhányat-hallgatnak, mert nem akarják érdekeik miatt látni, hallani,és megszólalni rá hogy mi zajlik ma Magyarországon. Számoljanak el lelkiismeretükkel….

 6. gondolkodó said:

  Elég furcsa ezen az oldakon ” Amerikai-Magyar Hirújság” a Kapitalismus, nota bene a neoliberális eszme elleni cikket olvasni. A Neoliberalismus ugyebár arról szól – népire forditva – , hogy aki kapja, marja. Ez az amerkai gazdasági ideológia alapja. Ki kérdezte meg valaha is, hogy a Kennedy-család hogyan jutott a vagyonához? Újabb neveket nem is emlitve.
  Úgy egyébként ez az irás kiválóan mutatott volna egy, mondjuk 1975-ös Népszabi oldalon!

 7. Regi said:

  Szép írás és igaz. Egy baj van ezzel, ezek a mocskok ha akarnának se tudnának kiszállni a bizniszből, az többe kerülne nekik, túl sokat tudnak stb… de sebaj, ember tervez Isten végez…

 8. fujano said:

  András! teljes az igazságod, egyre többen valjuk ezt! Megyünk a feudalizmusba ! ennek csíráit most vetti el Lázár és a többi hozzá hasonló! még talán szerencse, hogy vannak józanabbak és távolabbra látok abban a csapatba !

 9. josti said:

  Az ánti-világban urak voltak az Esterházyak meg a Zichy-/e/k,ma meg a sz..rháziak meg a stricik/Orbán,Lázár,Rogán,Szíjjártó és még sokan mások!/

 10. TG said:

  Azért azt Bandó is kifelejtette, hogy nem csak nem adakoznak, de olyat sem tudnak csinálni az ellopott pénzükkel, hogy azt úgy “megdolgoztassák”, hogy valami hasznot hozzon. Tehát, hogy valami vállalkozásba fogni, ami profitot termel és akkor nem kell lopni többé. És az ilyen már tiszta pénz. És esetleg eltartana pár szegény embert. És ezek a szegény emberek tényleg jobban élnének és jobban teljesítenének, aztán meg még jobban teljesítenének… Mert ostobák a Lázár félék és nem csak, hogy nem olvassák el ezeket, amiket írunk, de talán semmit sem, ami fontos és abszolút nincs olyasfajta szakértelmük, hogy hogyan lehet a megszerzett pénzt fiadztatni. Csak ez a jelenlegi rabló tempó oszt kész.

 11. Davee said:

  Üdvözletem!
  Ez egy nagyonszépen megfogalmazott levéke teljes mértékben egyet értek vele, de kérdem én ezt ki fogja elolvasni rajtunk kívül??
  Szerintem senki.. Gondolok itt az érintett személyekre persze. Ők tudják, hogy mit csinálnak éppen ezért le is fogják sz*rni hogy a nép mint dühöng. Ezek csak szavak.. A szavakból MIKOR LESZ VÉGRE CSELEKEDET? Írni nagyonsokmindnet lehet.. De amíg valaki nem lép fel személyesen erélyesen nem szvakkal hanem tettekkel addig beszélhetünk itt Széchenyi-ről meg a többiekről meg szégyenlésről attól senkinek nem lesz jobb ha ő szégyenli magát.. Nem írkálni kellene hanem odab*szni nekik.. Forradalom kell nem híráradat nem cikkek sokasága… Birka magyar nép nem lép fel csak szóban.. Hol vannak a régi magyar virtussal rendelkezőek?? A magyaroktól féltek.. Most pedig rajtunk röhögnek.. Nem Orbán Viktor tehet róla nem a BIRKA magyar nép, hogy ezt megengedi, Ő(k) csak élnek az élet adta lehetőséggel..

 12. prfact said:

  Ha a bíróság elhitte Győzikének, hogy a nagymamája iskolázatlan segédmunkásként a salgótarjáni öblösüveggyárban összerakott 100 milliót, nem lehetett gond Lázár családnak sem összespórolni 60-at.

 13. barracuda said:

  Nagy Bandó András igazi mszp-s. Neki csak a mutyizós múltrendszer feküdt igazán. Attól nem volt így kibukva.

 14. barracuda said:

  ……..hogy ti milelyen primitívek vagytok a sok buta hozzászólásaitokkal

 15. Pongrácz Zsoltné said:

  Kedves N.B.András! Lényegre törő, Nagyszerű az írása.! Bárcsak akiknek és akiknek szól, meg is érintené meg is értené amit jelesül alcím gyanánt írtál. Sajnos tartok tőle, hogy nekünk még a remény sem adatik meg arra, hogy egy pillanatra is megálljon és elgondolkodjon eddigi cselekedetein és mondatain! Még párt társai figyelmeztetését is semmibe veszi, mi több gyakorlatilag életveszélyesen megfenyegeti…és közben azt gondolja, hogy csak “szóvirág” volt,helyzetelemzés!Hiszen ő olyan nagy valaki Orbán után aki mindent megengedhet magának.És ez Magyarország szégyene és tragédiája! Gratulálok az írásához! Sok ilyen kellene! Tisztelettel Pongráczné

 16. Tóni said:

  Ha felteszünk egy üveg szart a polcra, mindjárt lekvárnak érzi magát.

 17. Dégen Ibolya said:

  Drága András! Iszik maga eleget? Hogy gondolhatja, hogy ezek elszégyellik magukat, hogy nem az lesz az első gondolatuk- hogy lehetne ezt a Bandót elintézni? De forr már a harag és mindennel el kell számolniuk! Az anyagiak mellet a BECSÜLET és a TISZTESSÉG is számon-kéretik!!!! Nem engedhetjük, hogy ez legyen a példa a gyermekeink, unokáink elő

 18. sandor nagy said:

  Tudod -e hogy a szarról minden lepereg? És hogy miért? Mert semmi nem bírja a szagát! Lázár jános egy szar! Embernek nem mondhatom,mert a kettő nem illik össze ugye mint tudjuk!

 19. Igazság said:

  Kedves András!

  Köszönjük!

  Hónapok óta erősödő dühömet időnként nem tudom kordában tartani. Veszélyesen messzire gázoltak egy bosszúra éhes Ország lelkében.

 20. Lenthar Marta said:

  Egy kínai bölcs, Lao Ce (nem fideszes berkekbe tartozik, így valószínűleg nem ismerik az ottani országgyalázók) egyik bölcselme a sok közül: “Ami az elégnél több, az nekem ingyen sem kell.” Szegény is maradt, tehát Lázár János szerint annyit is ér. Ennek ellenére évezredek múltával is ismerik az egész világon, s tanulnak is tőle azok, akik a tudást többre becsülik a harácsolásnál. Szerénységem egy szociális otthonban él annyi nyugdíjjal, amennyi pénzzel egy politikus szégyelne kimenni az utcára. Miért van kis nyugdíjam? Mert négy diplomát szereztem (nem pénzért), s ha maradt is volna időm még pénzt is harácsolni, akkor sem tettem volna, mert szegény Édesanyám és Édesapám nem arra nevelt, hanem tisztességre. Isten áldja őket. ezért is.

 21. Yeteeee said:

  “Olvasd csak el Nyáry Krisztián könyvét, az Igazi hősöket, egy életen át fogsz szégyenkezni, elvtársaiddal együtt!” Hát, kedves Bandó, te nagyot tévedsz ezzel. Ezek soha nem fognak olyat érezni, hogy szégyen. Annál ostobábbak, butábbak, és bunkóbbak. Gondolj csak bele, hogy a “világpolgár, nagymenő, vállalkozók gyöngye” olvas. Nem kapsz ettől röhögőgörcsöt ? Üdv:

 22. Ákos Gábriel said:

  Kedves András,

  Csak egy apróság, hátha segít a bátyjának: adhat rendes áfás számlát papíron továbbra is, nem feltétlenül kell NAV-hoz bekötött pénztárgépből származó nyugta. Vesz egy számlatömböt a papír-írószerben és ennyi.

 23. Hóbor László said:

  ANDRÁS! 100 %.-ig igaz amit leírtál.Nagyon sokan így látjuk. Sokszor meg is fogalmaztuk.ELÍTÉLJÜK! Csak azt várjuk, hogy őket mikor ítélik el.Nem kell sokra, 20-25 év elég lenne nekik.Remélem még megélem azt amikor megkérdezik tőlük, hogy miből? De egy független elszámoltató! Nem a NAV vagy a “független” ügyészség.(Katona József: Bánk Bán, Tiborc panasza: Ki száz és százezreket rabolt bírája lészen annak akit a sors garast rabolni kényszerít)

 24. Tőkés Gyula said:

  Bandi abban téved, hogy ez a szemét NEM TUD SZÉGYELNI. Nem tudja mi az.Ő csak lopni tud!

 25. Teiszler József said:

  Minden szavaddal egyetértek és nagyra becsülöm ahogy ki-és szembeállsz ezzel a diktatúra bagázzsal!

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com