Nőnap alkalmából bájolognak a képviselők, de egyikük fején találta a szöget

Szanyi Tibor

Ha ön nőnemű, a mai napon minden parlamenti párt és annak képviselői a kegyeit keresik, méghozzá egymáson túllicitálva. A kínálat széles: egymás sarkát tapossák, hogy épp az ő virágukat fogadja el.

Megcsodálhatja például Mesterházy Attila (MSZP) életének hölgyeit.

Vagy inkább fogadná el Gyurcsány Ferenc (DK) simogatását?

Vona Gáborért, a Jobbik elnökéért imádkozna?

Netán Németh Szilárd, a Fidesz rezsibiztosa virágainak örvendezne?

Szanyi Tibor (MSZP) mindezek helyett rendhagyó nőnapi közleményt adott ki, melyben azt írja:

Magyarországon sincs semmi ünnepelni valónk. Fájóan hiányoznak a nők életét segítő foglalkoztatási formák, folyamatos a nők kiszorítása a közélet fórumairól és ami a legszörnyűbb, a nők évente növekvő számban válnak családon belüli bántalmazások, erőszak áldozataivá. Egyre több gyermek éhezik vagy válik alultáplálttá, beteggé, s minden harmadik gyermek – főleg lány – úgy jut el a 18 éves születésnapjáig, hogy szexuális zaklatás elszenvedőjévé válik.

Ezeken semmi ünnepelni való nincs. Ezeket a tragikus társadalmi torzulásokat nem lehet virághegyekkel, gügyögő köszöntésekkel feledtetni. Noha egy-egy szál virág bármikor képes érzelmeket közvetíteni, de ma nem ez a fő feladat. A politikusok, a közélet szereplői ma épp elszámolással tartoznának, vajon mit tettek, hogy a parlamentbe, az önkormányzatokba több nő juthasson, milyen új rendelkezéseket foganatosítottak, amelyek a női/férfi egyenlőséget szolgálják, hol léptek fel az erőszak ellen.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com