Nevet változtat a Telenor

telenor

A PPF-csoport lezárta a Telenor közép-kelet-európai távközlési leányvállalatainak felvásárlását, miután megszerezte az ügylethez szükséges összes jóváhagyást a hatóságoktól, és lezajlott az összes engedélyeztetési folyamat – közölte a PPF-csoport kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint keddtől a csoport irányítást gyakorol a Telenor magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai leányvállalatai felett.

A leányvállalatok teljes felvásárlási ára 2,8 milliárd euró volt, a tranzakciót a csoport szindikált hitelből finanszírozta.

A csoport a banki és pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, a biztosítás, az ingatlan és a mezőgazdaság területén végez befektetői tevékenységet, 38 milliárd eurót meghaladó vagyoni érték felett gazdálkodik, több országban is jelen van Európától Oroszországig, valamint az Egyesült Államokban és Ázsiában is vannak érdekeltségei.

A Telenor Skandináviában, Kelet-Közép-Európában és Ázsiában a telekommunikációs és mobilszolgáltatások egyik vezető szolgáltatója, 2017-es adatok alapján éves forgalma 125 milliárd norvég korona (13 milliárd euró), ügyfeleinek száma 178 millió.

A Telenor 25 éve aktív Közép- és Kelet-Európában, a magyar piacra 1994-ben lépett helyi szolgáltatóként, Pannon néven. Montenegróra 1996-ban terjesztette ki tevékenységét, 2006 óta pedig Szerbiában is jelen van, miután megvásárolta a Mobi 063 szolgáltatót, 2013-ban, a Globul cég megszerzésével a Telenor belépett a bolgár piacra is. 

A négy közép-kelet-európai országban 2017 végén a Telenor több mint 9 millió ügyfelet szolgált ki, és közel 3500 alkalmazottat foglalkoztatott a régióban.

A Népszava információi szerint Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó érdekeltségei is érdeklődtek a Telenor Magyarország iránt, de a norvég anyacég csak csomagban volt hajlandó eladni a magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai szolgáltatót. A lap szerint az már egészen biztos, hogy megváltozik a Telenor neve.

Forrás: MTI 
*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com