Nem várt meglepetés érte az Indonéziában búvárkodó búvárokat-Videó

maniti

A videóban szereplő csapat a Kokoya szigeteknél búvárkodott, ami Indonéziában található. Nagyon közkedvelt hely a merülni vágyók körében, ugyanis rengeteg halfaljta található itt és a víz is nagyon tiszta. Egy nap azonban nem várt meglepetés érte őket a tengerfenéken. Egy kicsit messzebb mentek a parttól és két hatalmas víz alatti ketrecre lettek figyelmesek.

A ketrecekben Indonézia egyik legveszélyeztetettebb faja volt fogságba ejtve: egy-egy karibi manátusz. A búvárok nem tudták mióta lehettek bezárva az állatok, de az biztos hogy most azonnal segíteniük kell rajtuk. A búvárok nem tudták kiszabadítani szegény állatokat, így csak annyit tehettek hogy készítenek róluk pár fényképet és elküldik azokat a megfelelő szerveknek. Később megtudták, hogy egy helyi halász zárta be a veszélyeztetett állatokat a ketrecekbe, hogy azokat turistáknak tudja mutogatni.

Az egyik ketrecben még egy anyukát is találtak a kicsinyével együtt. A búvárok nem tudták kitalálni mióta lehettek már megláncolva, de a farkukon található sebekből arra következtethetünk, hogy már jó pár hete így élhettek. A fényképek készítése után néhány nappal a felügyeleti szervek kimentek a helyszínre leellenőrizni az állatokat, és még ott találták őket. Az indonéz hatóságok segítségével végre vidáman úszkálhatnak a tengerben és soha többé nem kell fogságban élniük.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com