Nem tetszik az ügyészségnek Czeglédy Csaba mentelmi joga, az NVB-től kérték a felfüggesztését

czeglédy csaba

A Szegedi Törvényszék már meg is kereste a Nemzeti Választási Bizottságot annak érdekében, hogy a testület függessze fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát – tudta meg a hvg.hu.

A Csongrád Megyei Főügyészség azonnal kérte a bíróságtól, hogy járjon el a mentelmi jog felfüggesztése érdekében, ez a kérés jutott most el az NVB-hez. A portál úgy tudja, a testület még a napokban döntést hozhat az ügyben, de a testület kétharmados többségének kell jóváhagynia a döntést.

A volt MSZP-s politikust, szombathelyi önkormányzati képviselőt a Demokratikus Koalíció EP-jelöltjeként mentelmi jog illeti meg április 22. óta, emiatt fel kellett függeszteni ügyében a büntetőeljárást. Ellene és húsz társával szemben bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik eljárás.

A hvg.hu információi szerint Czeglédy Csaba el akar menni az ülésre, hogy ott két percben felszólalhasson.

– Mivel a büntető ügyemben még nincs is kitűzve tárgyalás, és gyakorlatilag hónapok óta semmi nem történik, a mentelmi jogom fenntartása nem akadályozza az eljárást. Ha viszont ezt az NVB felfüggeszti, akkor megint kényszerintézkedés fenyeget majd, és nem tudom tovább járni az országot, hiszen a bíróság március óta nem döntött az ügyészség fellebbezéséről. Az ügyészség ugyanis azt akarja, hogy házi őrizetben maradjak

– nyilatkozta a lapnak a politikus, aki a DK európai parlamenti listájának szimbolikus, utolsó helyén szerepel. A párt ezt azzal indokolta, hogy hiába az MSZP politikusáról van szó, de hősnek tartják és elindítják a választásokon. 

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com