Nem keresik tovább az eltűnt tengeralattjárót

tengeralattjáró

És még mindig nem tudni, mi történt, és hol lehet.

Az argentin haditengerészet befejezi a két hete eltűnt tengeralattjáró legénységének kimentésére tett kísérleteket. Ezt hivatalosan is bejelentették.

A San Juan nevű, német gyártmányú tengeralattjáró – amelyet 1985-ben állítottak hadrendbe Argentínában, és amelyet néhány évvel ezelőtt újítottak fel – november 13-án indult el az ország egyik legdélibb pontjáról, Ushuaiából a támaszpontja, a fővárostól 400 kilométerre délre fekvő Mar del Plata felé.

Utoljára két nappal később, november 15-én a San Jorge-öböl térségéből, az argentin partoktól 432 kilométerre jelentkezett be, azóta semmit nem lehet tudni róla. Szakértők azt mondták, hogy egy hétre, legfeljebb tíz napra elegendő a levegőjük.

A kutatáshoz több ország is felajánlotta segítségét: Brazília, Chile, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok is. Hajókkal és kutató repülőkkel is támogatták a keresést. A térségben uralkodó rossz időjárás, az erős szél és a nagy hullámok azonban nehezítették a munkát.

Később nyilvánosságra került, hogy szokatlan zajt, hidroakusztikus anomáliát rögzítettek három órával a tengeralattjáró utolsó bejelentkezését követően abból a térségből, ahol eltűnt. Így a haditengerészet azt feltételezi, hogy a térségben robbanás történt a tengeralattjáró eltűnése előtt. Ezzel szertefoszlottak a remények, hogy találhatnak túlélőket. Az eltűnés óta több mint kétszer annyi nap telt el, mint amennyi alatt megmenthették volna a legénységet.

szeretlekmagyarorszag.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com