Nem kér az MTVA segítségéből Nagy György családja

nagy györgy1

A család elutasítja, hogy az MTVA saját halottjának tekintse a napokban elhunyt ismert tévést. 

Az egykori Ablak, Hol-mi? és egyéb műsorokból ismert népszerű tévést kedden érte a halál, több éve súlyos rákbetegséggel küzdött, de végül a kór legyőzte. 

Mivel 45 évig dolgozott a köztévénél, így érthető volt, hogy az MTVA bejelentette, saját halottjának tekinti Nagy Györgyöt, temetéséről is ők gondoskodnak.

Csakhogy a Blikk cikke szerint ebből a család nem kér. 

A temetést a család szervezi, mi gondoskodunk a méltó szertartásról, nem kívánjuk, hogy az MTVA saját halottjának tekintse az elhunytat

- mondta el a lapnak a műsorvezető lánya, Székely-Nagy Krisztina, aki hozzátette, a szertartás nyilvános lesz, bárki leróhatja majd tiszteletét.

Nagy Györgytől ugyanis 45 év munkaviszony után vált meg az MTVA, elvileg közös megegyezéssel, de a cikk szerint idén februárban Nagy erről így vallott:

Enyhe rásegítéssel küldtek.

A Blikk cikke szerint a kollégák azt tervezik, hogy a szerkesztő-műsorvezetőre egyik legkedvesebb sorozatával, a Magyarország történetével emlékeznek majd – külön portréműsor ugyanis nem készült Nagy Györgyről.

Kollégái megrendültek a halála miatt, Rózsa György a Blikknek elmondta, legutóbb akkor találkoztak, mikor a Story-gálán ő adhatta át Nagynak a tévés szekció Érték-díját. 

Ekkor már nagyon gyengének érezte magát, de még ekkor is igyekezett elbagatelizálni betegségét

- tette hozzá Rózsa György.

Radványi Dorottya szerint – akivel a Hogy volt? című műsort készítették – Nagy György

jó légkörben tartotta össze a stábot, szinte áradt belőle a bizalom. Emellett fanyar humorú, csöndes, rendkívüli műveltségű ember volt, nem volt olyan kérdés, amire ne tudta volna a választ. Számára a tévé, a televíziós munka jelentett mindent .(…) Gyuri soha nem adta fel, nyugdíjazása után is gyakran bejárt a tévébe, emellett regényt írt és angolt tanult, nem készült a halálra.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com