Nem kapnak kevesebb családi pótlékot az Ausztriában dolgozó magyarok

euro

Elutasítja az Európai Bizottság szociális és munkaügyért felelős biztosa az új bécsi kormány azon javaslatát, hogy az Ausztriában dolgozó kelet-közép-európaiak (így többek közt magyarok), saját országukban élő gyerekeinek alacsonyabb családi pótlékot biztosítsanak – írja a hvg.hu.

Maryanne Thyssen azzal indoklja véleményét, hogy ahol járulékot fizet a dolgozó, ott jogosult az ellátásra is. A budapesti tárgyalásokat követve elmondta, hogy az Európai Bizottság javaslatai között egyáltalán nem szerepel ilyen indexálás. 

A hetilap kérdésére a főbiztos elmondta, hogy a javaslattal kapcsolatosan egyelőre még nem lépnek, majd csak ha elfogadásra kerül az osztrák parlamentben.

Egy tavalyi nyilatkozata alapján egyébként kötelezettségszegési eljárás is indulhat az osztrákok ellen, az viszont nem világos, hogy ez meddig tart majd és hogy ha a bíróság megsemmisíti az osztrák szabályozást, visszakaphatják-e az elveszett pénzt az érintettek.

Thyssen elmondta még, hogy a kiküldetéssel kapcsolatos szabályokat pár hónapon belül véglegesítik, kivéve a szállítási ágazatok esetén, melyről folyik még az egyeztetés. A politikus elmondta azt is, hogy valószínű, hogy a 2020 utáni többéves uniós költségvetésben csökkenhetnek az Európai Szociális Alap forrásai is.

Forrás: hvg.hu / Sztárklikk

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com