Nem igaz, hogy szarból nem lehet várat építeni!

szennyviziszap, Istockphoto

A 24.hu értesülése szerint tavaly 41 ezer tonna horvát szennyvíziszap érkezett Székesfehérvárra, ahol egy agyagbányában helyezték el.A Fehérvári Téglaipari Kft. tavaly 792 milliós forgalom mellett 426 millió forint adózott nyereséget ért el, az ügyvezető ebből 98 milliós osztalékot vett ki.

A kormányhivatal nemcsak meghosszabbította a behozatali engedélyt az idén, de még meg is fejelte a kvótát 48 ezer tonnával.

Egerszalók mellett egy másik cég arra kért engedélyt, hogy olasz és szlovén forrásból származó 200 ezer tonna szennyvíziszapot helyezzen el évente egy homokbányában.

És ezekután Orbánnak van bőr a képén kijelenteni:

“Magyarország kormánya számára fontos a környezet védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem, hiszen mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt és elviselhetőbb klímát szeretnénk.” – kezdte a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt az MTI-nek eljuttatott közleményt, amelyben azt magyarázzák, miért blokkolta Orbán Viktor a környzetvédelemről szóló uniós megállapodást.

Csak halkan jegyzem meg régen Afrika volt a “szemétlerakó”, nem Magyarország. Igaz, akkor nem Orbán és a NER uralkodott.

Szerzõ: Juszt László

Illusztráció: iStockphoto


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com