Ne írd alá, János, inkább tartsunk népszavazást!

ne-ird-ala-janos-inkabb-tartsunk-nepszavazast

Ahelyett, hogy Áder János aláírná a paksi atomerőmű bővítéséről csütörtökön elfogadott országgyűlési határozatot, inkább kezdeményezzen népszavazást a kérdésben.

Szelényi Zsuzsanna, a baloldali Összefogásban részt vevő Együtt-PM politikusa szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a kormány a beruházással minden családot egymillió forinttal adósít el, hiszen a bővítés az állampolgároknak egyenként 300 ezer forintjába kerül.
- Ezzel az erővel Orbán Viktor akár egy sárga csekket is írhatott volna minden családnak – fogalmazott a politikus majd megemlítete, arra is jó esély van, hogy a következő években két-, háromszorosára is dráguljon a paksi építkezés.

Szelényi Zsuzsanna hangsúlyozta, hogy a kabinet a bővítéssel szembe megy az európai és nyugati tendenciákkal, ott már belátták: nem éri meg atomerőművet építeni, hiszen az így előállított áram ára csak állami támogatás mellett versenyképes. A képviselőjelölt elmondta, az Összefogás kormányra kerülése esetén a Paksra szánt forrásokat a kis- és középvállalkozások támogatására, valamint az oktatás fejlesztésére költenék.

nepszavi

 

- Az Együtt-PM ezért követeli a kormánytól, hogy ne adósítsa el az országot, a bővítésről pedig kérdezzék meg a lakosság véleményét is – mondta az ellenzéki politikus, majd felhívta a figyelmet, hogy hétfőn a Sándor-palota elé szervezett fáklyás felvonulással próbálnak hatni az államfőre, hogy ne írja alá a bővítést jóváhagyó parlamenti határozatot.

Szelényi Zsuzsanna kérdésre válaszolva azt is elmondta, a választási törvény módosításai miatt indokoltnak tartják és javasolják is EBESZ-megfigyelők meghívását az áprilisi országgyűlési választásra.


Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com