Na, hogy tetszett a tegnapi darab?

sakk

Ja! A sakkos, ami tele van sötét parasztokkal. Remélem maguk is látták! Életem egyik legnagyobb színházi élménye. Komolyan! Ez még az első felvonás, de már ezen is behaltam.  Ahogy játszott az a Gruevszki. Öcsém! Hiába, na! A macedónoknak Trója óta vérében van a játék. Meddig el tudta már hitetni a teljes nézőtérrel, hogy ő a főszereplő. Közben meg csak az egyik sötét paraszt, akit rég leszedtek a tábláról. Soha nem kerül vissza, soha. Eszem megáll! 

Meg az a dagadt kis fószer kevlárpulcsiban a zakó alatt. Tudják! Mindig nyalogatja a száját, meg fogdossa a zsebén keresztül titkon a pilinkóját. Dehogynem tudják! Aki királynak képzeli magát, de ő a másik sötét paraszt a darabban.
Naaa, mondják már! A ke…a ke…A Kedves Vezető! Peeersze! Embert ennyire szarul játszani még nem láttam!
Ahogy tökönlőtte magát, a macedón tesó röhejes mentőakciója közben! Bazmeg! Hát a publikum majd megfulladt a röhögéstől! De figyelték?? Röhögött a főszereplő is, az orosz medveszelidítő. A Putyin! Az viszont jól játszik. Nagy játékos.
Nagy játékoooos! Az már akkor röhögött, mikor telefonált a Kedves Vezetőnek. Látták? Dobríj gyen tovaris Vitya! Lenne egy kis meló…. ekkora szivatást életemben nem láttam.

Tekergeti azt a két szerencsétlen, nyomorult sötét gyalogot az ujjai között, ahogy a függöny felmegy azonnal. Azok meg azt hiszik, van rájuk bízva bármi is. Hihetetlen! 
Meg a kakadufejű külügyminiszter? Megvan? Öregem! Az első öt percben majdnem szétverte a darabot. Hát nem a mikrofonok előtt ismert be mindent, félig sírva, dadogva? Ööööö….nem segítettünk, csak két diplomata arra járt, ööö….. Ja! Albánia-Alsón. Öreg menj haza krumplinyomdázni. Az való neked. Mit keres ez a darabban, tudja valaki?

Na, rongyolok a büfébe, veszek valami szecsót, mert rövidesen kezdődik a második felvonás. 
Úgy hallom, hogy a Kedves Vezetőt fogja benne felváltva mogyorózni a világ boldogabbik fele, meg a nagy orosz medve. Izgi lesz. 
Mi lesz itt még? Mi lesz itt még!

Varga Zoltán


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com