Na de ki az a Juhász Zoli – Shepherd

juhász zoli1

A kérdés sokakban felmerült, épp ezért ideje, hogy röviden bemutatkozzam.

A magánéletben elsősorban építőipari projektek tervezésében segítek, mint olyan fenntarthatósági szakértő, aki a környezetvédelem és megújuló energia innovációk alkalmazásmetodikáit illeszti az adott projektekhez. Ebből élek közel húsz éve.

2010-től folyamatosan részt vettem a tüntetéseken, mert Orbán Viktort tekintettem és tekintem ma is a legnagyobb élő veszélynek, ami Magyarországot fenyegeti.

2013 – ban kezdtem blogolni, a bolg azóta megszűnt. Címe: Shepherd szerint. Írásaim erősen kormány kritikusak voltak, gyakran adtam hangot radikális nézeteknek, és úgy véltem, hogy a Fideszt csak forradalommal lehet majd a hatalomból kirobbantani. Egyes posztjaim ötven, százezren olvasták, és megalapozták online ismertségem.

Ekkor még sokan a szememre vetették, hogy könnyen beszélek, hiszen nem veszek részt a közélet formálásában.

2013 őszén hívtam össze először lakossági fórumot, ahol arról beszéltünk, milyen lehetőségek vannak a kormány leváltására. A kezdeményezésre sokan eljöttek, de a problémák elsorolásán túl nem jutottunk előbbre. 2014 tavaszán, a Fidesz nyert és nekem át kellett alakítanom az elképzeléseim.  

Ekkor határoztam el, hogy hosszú és kemény melóval felépítek valamit, amire 2018-ban hivatkozásként lehet tekinteni a választásokon. Nem voltak illúzióim, már akkor megjósoltam egy blogbejegyzésemben a teljes és totális Fidesz elnyomást, a média és a gazdaság kizsarolását. Senki sem hitt nekem! 

Ekkor vettem elő egy régi, még 2001-ben megírt tanulmányom, ami egy fenntartható település tervét írta le. Aktualizáltam az elképzelést, majd 2014 őszén újra nekiduráltam magam a szervezkedésnek. November 21-én pont a születésnapomon megalakult az azóta már megszűnt 42 nevű egyesület, ami az induláskor elképesztő lehetőségeket villantott fel a tagok egészen újszerű gondolatvilága kapcsán. Akkor és ott úgy éreztem nagy dologra vagyunk hivatva. 

2015 tavaszára világossá vált, hogy a 42-ben egy szűk magon kívül senki sem akar komoly munkát végezni, mindenki arra vár, hogy az egyesület vezetői mindent megoldanak. Szinte senki sem akart dolgozni, de előszeretettel sütkérezett a 42 fényében. A Faluprogram ekkor került napirendre, és társadalmi adakozás eredményeként, 2015 augusztusában megépült az első kisgazdaság a Heves megyei Pélyen egy hétgyermekes családnál. Erőfeszítéseim arra építettem, hogy a 42 tagjai talán kedvet éreznek valami új és innovatív szervezeti munkát végezni.

Tévedtem. 2015 szeptemberére a tagság nagyon fellazult, még az eredményes projekt ellenére is, és szeptember 15-én lemondtam elnöki tisztségemről. (A 42 ezt követően elhalt, 2016 tavaszán fel is számolta magát). 

2015 szeptemberétől egyedül folytattam. Ebben nagy segítségemre volt az EU Rom Jövőért Egyesület és Horváth Zsolt akivel októberben megállapodást kötöttem, így részemre alszámlát nyitottak, hogy adományokat gyűjthessek a Faluprogram céljaira. Télen az első turisták is lejöttek, és Bundri Józsiéknál megtartottuk a disznótoros hétvégéket, amikben későbbi nagy segítségem – Molnár Csabi – aktívan kivette a részét. Év végén rengeteg adományt vittünk ki, Mikulás alkalmával hét településen volt ajándékosztás, valamint ezen túlmenően 1000 embernek adtunk karácsonyi vacsorát. 

2016 tavaszától folytattam a munkát. Ebben Molnár Csabi, Szántó Marcsi, Sallai Piroska, Heszpuk Lajos Bundri Sándor és neje, Dudás Attila és neje, Valamint Bacsó Edit és Horváth Zsolt segített. 

2016 tavaszán újra élesztettünk egy szociális szövetkezetet, ami Gazdapartner szövetkezetként azóta is működik. Tavasszal Borsod megyében Igriciben elindult a fóliakertészet és május végéi negyedmillió palántát adtunk ki, ennek a felét karitatív rendszerben. Szalonnán a közfoglalkoztatásban 85 embernek adtunk munkát, és a telephely kibővült. Nyáron felépítettünk öt kisgazdaságot Hevesben és és egy hatodikat központnak Pélyen. Felneveltünk közel tízezer haszonállatot, folyt az oktatás. Ezen gazdaságok építése után lett világos, hogy nem elég jövőt építeni, a jelent is biztosítani kell, mert a gazdák felélik amit kapnak. (Itt született meg a Magunkért program). Ebben az évben jelöltek az Év agráremberének.

Egész évben folyt a karitatív munka, száz tonna tüzelőt, teherautó számra: ruhát, élelmiszert, és higiéniai felszerelést vittünk ki a rászorulóknak. 

2017 tavaszán nagy levegőt vettünk és megépült a Pélyi Baromfi 25 000 csibe nevelésére alkalmas nevelő állomása, és a világvége csirkefarm, ahol akár százezer csibe végnevelése is megvalósítható. Az év agrárembere jelölésem oklevélre “váltottam” a fenntartható gazdálkodás témakörében. Elindítottuk a kecskenevelést, és a tehenészetet Szalonnán. Folyik a sertésnevelés, valamint Igriciben vadonatúj fóliasátrakat építettünk 500 négyzetméteren. A 2017-es évben mintegy százezer állatot neveltünk fel, ezek egy részét piacra is juttattuk, más részét karitatív úton kiadtuk. A közfoglalkoztatásban 140 embernek adunk munkát, és Sajókazán is építettünk telephelyet.
Szalonnán új telephelyet nyitottunk, csibenevelővel, és istállókkal, saját legelővel, és jelenleg is folyik az oktatási központ építése. Hatvan embernek adtunk szakmát oktatási rendszerünkben, és ötven ember dolgozott ezen felül a különféle mellék üzemágakban illetve alkalmi jelleggel. 

Az elmúlt években közel negyvenezer embernek segítettünk.

2017 nyarán elkezdtem szervezni az Elektori parlamentet, ami egy új politikai kultúra bölcsőjének indult el, és elsősorban a civilek adta szakmai értékteremtés pódiuma.
2017 november 12-i, programbemutatómat a helyszínen közel százan, online mintegy hétezren követték, és jelenleg Pest, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Heves, Borsod, Tolna, Győr-Moson-Sopron, és Vas megyében van tagszervezetünk.
Bár az EP nem politikai párt, hanem szakmai és politikai szereplők szövetsége – mégis , vagy épp emiatt – a leginnovatívabb programot készítette elő. 

Az Elektori Parlament most dolgozik az egészségügyi, szociális, és oktatási programjain, szokás szerint a megvalósítási modellt felépítve. 

És itt tartunk ma!

Ha szeretnéd, hogy tovább folytassam, ha értékesnek tekinted a munkám több dolgot is tehetsz.

Adományokat küldhetsz a Faluprogramnak:
11734004-20538521 – ERJ Egyesület

Adományt küldhetsz az Elektori Parlamentnek
12012156-01525721-00100002 – Juhász Zoltán

www.elektoriparlament.hu

Segíthetsz, hogy a 2018-as évben ne kétszáz, hanem tízmillió embernek építhessünk új reményt. Légy az Elektori Parlament tagja, választója, támogatója. 

REFERENCIÁK ITT! 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com