Mindent kitálalt a csengeri örökösnő, Kósa Lajos nem fog örülni

kósa fidesz

A csengeri Szabó Gáborné a svájci menedékjogi eljárásban vallomást tett, mindent elárulva az állítólag 4,3 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) öröksége körül forgó ügyéről. Ügyvédje, Helmeczy László azt nyilatkozta a Független Hírügynökségnek, hogy papír van a birtokában arról, hogy Kósa Lajos külföldi érdekeltségű vagyoni értékű jogot kapott volna ajándékba. Védence részletes vallomást tett Svájcban, amelyet már ő is megkapott.

– Nem fog örömöt szerezni Kósa Lajosnak

– nyilatkozta az ügyvéd a vallomásról, ami számára is nyújtott új információt.

Hozzáfűzte, hogy egy Kósa Lajosnak adandó ajándék ígéretéről is van papír valamilyen külföldi jogosultsággal kapcsolatban. Ennek az értékét ő nem tudja megállapítani, de szerinte „nem egy-kétszázmillióról” szól a dokumentum.

Svájcban most körülbelül a felénél jár a legfeljebb hatvan napos kiadatási eljárás Szabó Gáborné ügyében. Amint azt mi is megírtuk, a csengeri örökösnő nem járult hozzá kiadatásához, menedékjogot kért. Svájcban azután fogták el, hogy elfogatási parancsot adtak ki ellene, mivel nem jelent meg a magyarországi kihallgatásán. A vád szerint Szabó Gáborné nagyobb kölcsönöket kért debreceni üzletemberektől, és ezeket aztán nem fizette vissza. Arra hivatkozva kért kölcsön, hogy hamarosan hatalmas vagyont örököl. Ennek az állítólagos 1300 milliárd forintos vagyonnak a kezelésével bízhatta meg Kósa Lajost 2012-ben, akivel hiteles közjegyzői okiratban rögzítették a kezelés tényét, ahogy azt is, hogy Szabó Gáborné 800 millió forintot ajándékoz a politikus édesanyjának. Kósa Lajos hónapokig menekült az újságírói kérdések elől, kedden pedig hamisítványnak nevezte a hiteles közjegyzői okiratot.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com