Mikrocsipeket ültetnek be egy amerikai cég munkatársaiba

micro chip

Érintéssel lehet fizetni, de használható ajtónyitásra is. A mikrocsip minden adatot titkosít, a cég azt ígéri, nem fogják megsérteni a munkatársak magánszféráját.

Mikrocsipeket ültet be a munkatársaiba egy amerikai technológiai cég. Ezzel azt is lehetővé teszi számukra, hogy egyetlen érintéssel fizethessenek a vállalat büféjében.

A wisconsini Three Square Market cég ötven munkatársának hüvelyk- és mutatóujja közé ülteti be a rizsszem nagyságú mikrocsipet, amely rádiófrekvenciás személyazonosítóként (RFID) működik.
„Az RFID technológiát mindenféle vezérlésre fel fogjuk használni, kezdve attól, hogy fizetni lehet vele cégünk büféjében, ajtónyitásra, a másológépek használatára alkalmazható, be lehet vele jelentkezni a cég számítógéprendszerébe, telefonjaiba, orvosi/egészségi állapotról szóló információkat lehet tárolni benne, és más RFID termináloknál is használható fizetésre” – írta közleményében Todd Westby, a vállalat vezérigazgatója, hangsúlyozva, hogy az alkalmazottak magánszféráját nem fogja sérteni a mikrocsip használata, és minden adatot titkosítás véd.

„Ez a következő technológia, amely elkerülhetetlenül meg fog valósulni, és mi részesei akarunk lenni. Ez a technológia a mindennapok szabványává fog válni, lehetővé téve útlevélként, a közösségi közlekedésben és mindenféle vásárlásban való felhasználását” – tette hozzá a The Verge technológiai portál szerint.

A technológia a mobiltelefonos fizetési rendszer analógiájára épül.  Az amerikai cég nem teszi kötelezővé alkalmazottjainak a használatát, de akiknek beültetik, annak kifizetik a 300 dollárba kerülő mikrocsipek árát.

MTI


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com