Miközben Orbán magángépen röpköd, az osztrák kancellárnak pont megfelel a turistaosztály

Sebastian Kurz

A Zoom olvasója küldte az alábbi képet, amelyen Sebastian Kurz tavaly megválasztott osztrák kancellár készülődik egy repülőútra. Kurz a turistaosztályon, a jónép között vágott neki a brüsszeli utazásnak.

„A Bécsből Brüsszelbe tartó, reggeli gép. A kancellár népes teamjével megérkezik a kapuhoz és két interjú között elcseveg a többi utassal.

Ő száll be utoljára és leül a szárny feletti vészkijáratokhoz a turista osztályon.

Kb. 40 perc késés de semmi felhajtás” – írta az olvasó, Kaufer Virág, az LMP volt parlamenti képviselője a képhez mellékelve.

„Különbusz vagy diplomata autó a leszálláskor sem várja a gépnél. A többi utassal együtt elsétál a kijárathoz az EU-ból érkező vámkijáratot használva. Respect!” – idézi a levelet a lap.

Orbán Viktor, az Ausztriánál lényegesen jobb gazdasági teljesítményt nyújtó Magyarország sokkal fontosabb miniszterelnöke ezzel szemben leginkább a magánrepülést favorizálja.

A soha nem cáfolt hír szerint Orbán például különgéppel, mégpedig Csányi Sándor OTP-vezér használatára nemrég vásárolt, több tízmillió dollár értékű business-jettel repült januárban még az alig 600 kilométerre eső Bajoroszágba is.

Tavaly ősszel a Külügyminisztérium kiadta a miniszterelnöki hivatalos utak elszámolását, amiből kiderült, hogy Orbán a riói olimpiára is különgéppel utazott. Repülőjegye 5 millió 647 ezer forintunkba került.

De a plebejus Orbán a vonaton sem szívesen vegyül a néppel. Amikor, ugyancsak januárban Bécsbe utazott, éppen Kurzhoz, egy egész első osztályú kupét lefoglaltatott magának, nehogy bárki megzavarja.

Fotó: Zoom/Kaufer virág


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com