Miért nincsenek muzulmánok Japánban?

japan

Kérdés: valaha olvastad az újságban, hogy vezető egyén, politikus vagy miniszter, miniszterelnök, bármely muzulmán országból látogatást tett Japánban? Valaha értesültél olyasmiről, hogy iráni politikus, szaudi herceg vagy bármiféle muzulmán vezér, esetleg diktátor ellátogatott Japánba? Ugye, hogy nem? Mert ez nem fordulhat elő a mai napig sem.

Japán az egyetlen állam, amely védi magát az iszlámtól! Japánban szigorú iszlám ellenes törvények és szokások léteznek!

Az okok, amiért nem érkeznek muszlimok Japánba:

1.) Japán az egyetlen ország, mely nem ad állampolgárságot muzulmánnak.
2.) Állandó letelepedési engedélyt sem kaphat muzulmán. Mindegy, hogy melyik ország szülötte.
3.) Szigorú tilalom van az iszlám vallás hirdetésére Japánban.
4.) Japán egyetemeken vagy iskolákban, de még privát is arab vagy bármely iszlámhoz tartozó nyelv tanítása tilos.
5.) Tilos az arabul írott Korán bevitele Japánba.
6.) A japán kormány hivatalos értesítője szerint ideiglenes letelepedés adható, de kizárólag olyan muzulmánoknak, akik a.) beszélnek japánul, b.) vallási szertartásaikat kizárólag saját lakásukban gyakorolják.
7.) Japán az egyetlen ország a világon, melynek elhanyagolható mennyiségben van kirendeltsége muzulmán országban.
8.) A japán nép semmiféle érdeklődést nem tanusít az iszlám valláshoz.
9.) Japánban lakó muzulmánok idegen nagyvállalatok alkalmazottaiként ideiglenesen tartózkodnak ott.
10.) Nem engedélyezik orvosok, mérnökök, vagy akár idegen cégek vezetőinek foglalkoztatását sem.
11.) A legtöbb nagyvállalat alaptörvényében foglaltatik, hogy muzulmán nem kérelmezheti alkalmazását.
12.) A japán kormány meggyőződése, hogy az iszlám egy fundamentalista vallás, melyet nem hajlandók megváltoztatni a globalizáció ellenére sem.
13.) Muzulmánok nem is gondolhatnak lakás bérbevételére Japánban.
14.) Ha mégis kitudódik, hogy valamelyik szomszéd muzulmán, az egész lakónegyed készenlétbe helyezkedik.
15.) Senki nem működtethet muzulmán vallási sejtet, vagy arab”Madrast”Japánban.
16.) Japánban tiltott a sarija törvényeinek alkalmazása. (még magánúton is)
17.) Ha Japán nő muzulmánhoz megy férjhez, örökre ki van tagadva a Japán társadalomból.
18.) Mr.Komiko Jági (a tokiói egyetem docense) szerint: Japánban az általános nézet, hogy az iszlám egy nagyon nem a mai világba illő vallás, tehát teljesen ki kell közösíteni a japán társadalomból.
19.) Egy arab újságíró, Mohammed Juber ellátogatott néhány arab országba és Japánba is a 9/11 után. Úgy nyilatkozott, hogy a japánok teljes biztonságban élnek és sebezhetetlenek mindenféle terrortámadással szemben.

Hírhatár


10 Comments

 1. sanyi said:

  tavol-keleti utazonak abszolut hiteles a dokumentacioja. Ezt nehez megcafolni.

 2. csabymihaly said:

  .. igen , továbbá , Japán az Egyesült Államok anyahajója .

 3. nippon banzai said:

  “sebezhetetlenek mindenféle terrortámadással szemben.”

  Az AUM Sinrikjó gáztámadása megvolt?

 4. Lay András said:

  Igen, én is megtaláltam a fenti wikipedia szócikket. Nem olvastam végig, de a “banned” szó csak egyszer szerepel benne, ráadásul említ két mecsetet is Japánban: https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Japan#Mosques Ezek fényében eléggé hihetetlen, amiket a cikk írója állít. Esetleg ha megjelölné a forrást, okosabbak lehetnénk…

 5. Mihalovics György said:

  Mondjuk kedves Távolkeleti érdeklődő , az kicsit sem igaz hogy Indonéziában nem erőszakkal jöttek a muszlimok , tessék utána nézni a a Majapit királyság és elődeinek tetteiben . A 13.-ik századig Indonézia hindu és buddhista többséggel rendelkezett .

 6. Távol-Kelet érdeklődő said:

  Az előbbi hozzászólásomat kiegészítem még a Japán-Indonézia kapcsolatokkal.
  Indonézia legnagyobb exportpartnere Japán. Japánnak nagykövetsége van Dzsakartában, az indonéz fővárosban + 4 további indonéz városban pedig konzulátusa: Medan, Denpasar, Surabaya, Makassar.
  Kb 11.000 japán dolgozik Indonéziában, és kb 24.000 indonéz dolgozik és/vagy tanul Japánban.
  Több mint 1200 japán cég működik Indonéziában, és 300.000-nél több indonézt foglalkoztatnak.
  Több mint 85.000 indonéz tanul japánul, ami a délkelet-ázsiában a legnagyobb szám, és a világon pedig a 6. legtöbb.
  A 2014-es BBC World Service Poll alapján indonézek 70%-a pozitívan tekint a japán befolyásra, és csak 14% aki elítéli, ezzel Indonézia a világon az egyik legnagyobb pro-japán ország.

  Meg a maláj-japán kapcsolatokkal:
  ez a 15. sz-i Melakka szultanátus és a Rjúkjúi Királyság közti kapcsolatokra vezethető vissza, és azóta is jó kereskedelmi kapcsolatokat ápolnak.
  Több mint 1400 janpán cég van Malajziában több, és mint 11.000 malájnak adnak munkát.
  És kb 15.000 maláj tanulja illetve tanulmányozza Japánban a zöld technológiákat és a biotechnológiát a maláj kormány számára.
  A 2 ország kormánytagjai számtalan alkalommal látogatják egymást, de 2005-ben a maláj király tett hivatalos látogatást Japánban, majd 2006-ban pedig a japán császár és császárné Malajziában.

  Brunei szultanátussal és Japán kapcsolata:
  Brunei a folyékony gáz (LNG) 82%-át Japánnak adja el.
  A két ország együttműködik egymással a megújuló energiák, mezőgazdaság, oktatás és egészségügy területén.
  2013-ban Japán részt vett az ASEAN védelmi minisztereinek Brunei-ben tartott tanácsán.

  Iráni-japán kapcsolatok:
  A nemzetközi szankciók ellenére Japán 3. legnagyobb olajszállítója Irán (Szaúd Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok után).
  Irán legnagyobb szárazöldi olajmezejének (Azadegan) fejlesztését japánok végzik.

  Nem kell mindent egyből elhinni amit az ember a neten talál. Ráadásul Japánban több mint 30 mecset van, és ezen kívül még több mint 100 lakást használnak imahelyként.
  Japánban nem könnyű egy külföldinek állampolgárságot kapnia – nemcsak mszlimnak, hanem nem muszlimnak sem (sőt, egy kínaianak még sokkal nehezebb mint egy muszlimnak). Ez a japánok zárt társadalmából ered.
  A muszlim országok közül többel is jó viszonyt folytat Japán. Főleg a délkelet-ázsiai muszlim országokkal, de nemzetközi szankciók alá helyezett Iránnal kapcsolatban sem tartja be a nemzetközi szankciókat, hanem úgy üzletel Iránnal, mintha nem lennének ellene nemzetközi szankciók. Vagyis nem mondható Japán iszlám ellenesnek.
  Az, hogy nem akar túl sok muszlim állampolgárt, az nem az iszlám ellen szól, ugyanis keresztényekből meg más vallásokból sem akarja Japán, hogy túl sok legyen belőlük. Vallásszabadság van Japánban, de arra vigyáznak, hogy vallásilag minél kevesebb külső hatás érje őket. Ráadásul egy olyan zárt társadalomnál mint Japán ez teljesen érthető is.
  (ráadásul a szigorú japán társadalmi szabályokat a külföldieknek is nehéz elfogadniuk hosszú távon – ezért Japán nem is célpontja a bevándorlóknak, és a legtöbb bevándorló pont ezért a kulturálisan hasonló társadalmi szigorú régióbeli országokból érkezik)

 7. Távol-Kelet érdeklődő said:

  A cikkel ellentétben élnek muszlim Japánban és mecseteik is vannak. Igaz kisebbségben, de élnek.
  Japán nagyon sokáig nemcsak a muszlimok, de a világ többi része elől is zárva volt. Ráadásul Japánhoz a muszlimoknak Kínán kellett volna keresztül mennniük a szárazföldön (és Kína keleti tengerparti részén hajóra szállniuk), vagy hajóval a Csendes-ócieáni szigetvilágon keresztül vágniuk.
  Mindkettőre van példa, de a túl nagy távolság, és a közben levő különböző birodalmak miatt nem tudott tovább terjeszkedni az iszlám vallás. De így is a Fülöp-szigetek déli szigeteire eljutott, meg a mai Indonézia szigetvilágára (kevesen tudják, de manapság Indonézia a világ legnépesebb muszlim országa 250 millió lakossal), meg abban a térségben Malajzia és Brunei szintén muszlim többségű, de a régió többi országában is laknak kisebbségben.
  (egyébként Kínában is élnek muszlimok kisebbségben – a legnagyobb muszlim csoport kínában a nekünk magyaroknak rokonaik: az újgúrok)
  Tehát Japánban az iszlám a földrajzi távolság miatt nem tudott úgy eljutni. És itt nemcsak a fizikai távolságról van szó, hanem szárazföldön a Kínai Birodalom, tengeren pedig a Csendes-óceáni szigetvilág képezett egy határt.
  A 18. sz-ban hiába gyengült le Kína, addigra az Európaiak elkezdték gyarmatosítani a világot, és köztük a muszlim országokat is. Így az iszlám már nem tudott tovább terjedni.
  Hozzáteszem, hogy Indiánál keletebbre az iszlám nem fegyveresen, nem valamely muszlim birodalom bekebelezése által terjedt, hanem békésen, muszlim kereskedők révén. A mai legnépesebb muszlim országban, Indonéziában az iszlám vallás békésen, muszlim kereskedők révén terjedt el (egyébként már India középső és déli részeire is kereskedők révén jutott el először az iszlám – mert amikor a Mogul Birodalom meghódítja India középső és déli részeit is, addigra ott már évszázadók óta éltek muszlimok). Ez szintén útját állta a gyors terjeszkedésnek, mert a földrajzi elhelyezkedés és Japán sok évszázadokon keresztüli bezártsága miatt a muszlim birodalmaknak Japánnal kevesebb kereskedelmi kapcsolata volt, és így jóval kevesebb muszlim kereskedő ment Japánba kereskedni.

  Egyébként Japánban keresztényekből sincsen túl sok, pedig azt már a protugál gyarmatosítók a 16. sz-ban megpróbálták terjeszteni, csak aztán ki lettek űzve Japánból. Sőt, 1873-ig, a vallásszabadság meghírdetéséig a keresztények is csak titkosan gyakorolhatták a vallásukat Japánban.

  És a cikk azon része sem igaz, hogy Japán vezetői nem találkoznak muszlim országok vezetőivel. Ez már csak azért sincs így, mert Ázsia legnagyobb gazdasági tömörülése a 10 délkelet.ázsiai országból álló ASEAN, amelynek alapítói közül kettő muszlim ország: Indonézia és Malajzia. Brunei szultanátus pedig egy kicsit később csatlakozott az ASEN-hoz, a britektől való függetlenedésének első évében (mivel 1984-ig brit gyarmat volt). Indonézia nemcsak az ASEAN legnagyobb lakosságú országa, hanem az ASEAN székhelye is az indonéz fővárosban: Dzsakartában van.
  Az ASEAN Plus Three (ASEAN + 3) pedig az ASEAN + Kína, Japán és Dél-Korea együttműködését jelenti. Márpedig elég nehéz lenne Japánnak az ASEAN-nal együttműködniaés az ASEAN Plus Three-ben részt vennie, ha közben az ASEAN legnépesebb tagjával, ahol egyébként az ASEAN központja is van, nem tartaná a kapcsolatot és nem látogtnának Dzsakartába, valamint nem fogadnák üzleti és politikai tárgyalásokra az ASEAN-nak 3 országát csak azért mert muszlim országok.

  Ja, és még valami: Japán Dél-Koreával együtt az USA nemzetközi szankcióit megszegve évek óta folyamatosan vásárol olajat és földgázt a muszlim Irántól. Vagyis nemcsak az ASEAN 3 muszlim országával tartja Japán a politikai és gazdasági kapcsolatokat, hanem még a Nyugat által szankciózott Iránnal is.

  A terroristákat el kell ítélni és fel kell ellenük lépni. De a muszlim terroristák az akcióik 99%-át muszlim országokban követik el, és az áldozataik 99%-a muszlim. Egy irakinak, szíriainak, afgánnak, líbiainak, nigériaianak sokkal de sokkal jobban kell félnie egy muszlim terrorista támadásától mint egy németnek, amerikainak, magyarnak vagy akár egy japánnak.
  hozzá kell tenni, hogy a több mint 40 muszlim ország közül szerencsére kevésben tudtak megerősödni a muszlim terroristák. A muszlim országok túlnyomó többsége békés, és évente több mint 150 millió külföldi turista utazik muszlim országokba. És a világ top10 leglátogatottabb városa közül 3 muszlim: Isztambul (Törökország), Kuala Lumpur (Malajzia), Dubai (Egyesült Arab Emirátusok).

 8. Bojtár Ziborné said:

  biztonságban élnek sebezhetetlenek mindenféle terrortámadással szemben.

*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com