Miamiban összeomlott egy felüljáró, több embert temetett maga alá

miami dade

Legalább hat halottja van a miami gyalogos-felüljáró csütörtöki összeomlásának. Még keresik a túlélőket.

Több gépkocsi rekedt a romok alatt, a mentés péntekre virradóra egész éjjel folytatódott. Péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Miami-Dade megye rendőrségének szóvivője azonban azt közölte: nincs esély életben maradt áldozatok megtalálására, és bár a keresés folytatódik, a mentés pénteken már jobbára a romok eltakarítására összpontosul.

A miami nemzetközi egyetem mellett 53 méteres magasságban épülő, 862 tonnás gyalogos-felüljáró egy nyolcsávos autóútra omlott rá. Donald Trump elnök azonnal Twitter-üzenetet adott ki, amelyben szívszorítónak nevezte a katasztrófát, Rick Scott, Florida kormányzója és Marco Rubio floridai republikánus szenátor pedig egész éjjel a helyszínen volt. A kormányzó még éjjel bejelentette: széles körű vizsgálat indul a tragédia okainak felderítésére és a felelősök azonosítására.

miami dade1

A felüljárót a múlt szombaton adták át. Hat óra alatt épült fel, úgynevezett gyorsított hídépítési technikával, hogy a forgalmat ne akadályozzák. A felüljáró egy részét az út mentén szerelték össze. A Miami Egyetem honlapján közzétett ismertetés szerint úgy tervezték, hogy ellenálljon az 5-ös erősségű hurrikánnak is.

A Fox televízió értesülései szerint az építkezést végző két floridai céggel korábban komoly problémák voltak: előző munkáiknál mérnöki hibákat találtak, és hiányosságaikért többször is hatósági büntetést kaptak. Sajtóinformációk szerint a több mint 14 millió dolláros költségvetéssel készült miami felüljáró építésénél nem szakképzett munkásokat alkalmaztak. A Miami Herald című lap pénteki számában azt írta: az egyik cégre 2012-ben a virginiai Norfolkban 28 ezer dolláros büntetést szabtak ki, mert egy általa épített hídból 90 tonnás rész szakadt ki. Az AP amerikai hírügynökség megvizsgálta a vállalat utóbbi öt évének tevékenységét, és a hivatalos adatokból kiderült, hogy a céget tizenegy alkalommal büntették meg.


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com