Mészáros Lőrincnek is jutott a szegény gyerekeknek szánt pénzből

meszarosesorban-600x338

Megkapta az Erzsébet-programot működtető cégtől a közérdekű adatokat a 444.hu.

A rászorulók számára kitalált programot 2012-ben indította a kormány, ennek keretében többek között gyerekek, nyugdíjasok, nagycsaládosok és közszolgák üdülhettek kedvezményesen állami tulajdonban lévő szállodákban.

Mivel a program gazdálkodása átláthatatlan volt, a 444.hu kikérte a közérdekű adatokat az Erzsébet Üzemeltető Kft.-től, amikor pedig nem kapta meg őket, perre ment és nyert. A cég fellebbezett, a szerződések végül peren kívüli megállapodással kerültek a laphoz – írja a hvg.hu.

A 48 oldalnyi táblázatból kiderül, hogy az Erzsébet Üzemeltető Kft. Mészáros Lőrinc cégeinél összesen több mint fél milliárd forintot költött, ezzel ő tűnik a program legnagyobb nyertesének. Megbízáshoz jutott az Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66 Kft., a Vivienvíz Kft. és a korábban az ő tulajdonában lévő Bakonyhús Kft. is.

Jól járt a programmal a Pajzs 07 Biztonságvédelmi és Magánnyomozó Kft. is, amelynek 2010-ig Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter volt a tulajdonosa. A cégnek 2014 és 2016 között összesen 275,2 millió forintot fizettek a táborok őrzéséért.
Forrás: 444.hu / hvg.hu


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com