Mészáros Lőrinc Moszkvába utazott a 17 milliárdos magánrepülőgéppel, és magával vitte a NER fiatal csillagát is

tiborcz mészárossal

24.hu vette észre, hogy hétfő délután Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester Budapestről Moszkvába utazott azzal a 17 milliárdos Bombardier Global 6000 típusú magánrepülőgéppel, amelyet a NER több tekintélyes alakja mellett Orbán Viktor miniszterelnök is használt már, amikor 2018. július 25-én elrepült Várnába, a MOL Vidi Ludgorec elleni meccsére.

Bár egyelőre nem világos, hogy Mészáros Lőrinc miért járt az orosz fővárosban, a kedd délutáni visszatéréséről készült felvételek tanúsága szerint a társaságában volt Hamar Gábor is, akiről a portál azt írja, hogy jó kapcsolatokat ápol a miniszterelnök veje, Tiborcz István körével, édesanyja, Hamar  Hamar Attila Albertné pedig Mészáros Lőrinc bizalmi emberének tűnik, ő ugyanis a Puskás Akadémiát fenntartó  Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány gazdasági igazgatója, és ő volt az, aki tájékoztatást adott a felcsúti kisvasút pénzügyeiről, amikor az Európai Parlament Költségvetési ellenőrző Bizottsága 2017 szeptemberében Magyarországon járt.

Ami az üzletet illeti, Hamar Gábor a NER fiatal csillaga. Egyike a kevés magánszemélynek, akinek a neve a nagy cégeké mellett szerepelhet a Puskás Akadémia honlapján, a szeszipartól az informatikán át az ingatlanbizniszig több vállalkozásban is kipróbálta magát. Jelenleg résztulajdonos a visszavonult Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki bronzérmes kalapácsvetővel, Gécsek Tiborral közösen elindított tanácsadó cégben, a G-SIS Integration Informatikai Zrt-ben, Gécsekné Osztovits Borbálával egy ingatlancégben, a Moloney Hungary Kft.-ben van benne, egy másik ingatlancégét, a For-Log Project Kft.-t pedig éppen egy éve alapították. A G-SIS-ből a két tulajdonos 2017-ben 27 millió forint nyereséget vett ki, és közösen alapították meg a közösen alapította meg a Budai Tenisz Centrumot is.

Ami a magánrepülőgépet illeti, 2018 szeptemberében hatalmas botrány tört ki, amikor kiderült, hogy Orbán Viktor július 25-i útját az a Garancsi István fizette, aki a cégeivel több milliárd forint értékben nyert el állami megbízásokat. A korrupció gyanúját feszegető aggályokat a miniszterelnök azzal rázta le, hogy ő harminc éve is így repült, és ezután is így fog repülni.

168óra


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com