Mészáros Lőrinc elárulta, hogy már ő a leggazdagabb ember Magyarországon

Mészáros Lőrinc

A tisztségéből nemrég távozó volt felcsúti polgármester, a nemzet milliárdos gázszerelője pénteken a feleségével, Mészáros Beatrixszal bejelentette, hogy a Konzum PE Magántőkealap teljes egészében az ő tulajdonukban áll. Ez viszont azt jelenti – számolta ki szombati cikkében a G7 –, hogy a Mészáros-család dollármilliárdos lett, és minden valószínűség szerint Mészáros Lőrinc a leggazdagabb ember Magyarországon.

Azt már korábban lehetett sejteni, hogy a Mészáros-családnak van köze a Konzum PE Magántőkealaphoz, a pénteki bejelentés pedig segít oszlatni a cégbirodalma körüli homályt, úgy tűnik legalábbis – írja a G7 –, hogy a volt felcsúti polgármester és családja közvetve vagy közvetlenül az Opus Nyrt. csaknem 70, a Konzum Nyrt. 60, az Appeninn Nyrt. 37 százalékát tudhatja magának. Ez a részvényvagyon együtt hozzávetőlegesen 208 milliárd forintot ért a pénteki záró árfolyamon, ráadásul nincs benne az a részvénycsomag, amelyet Mészáros Lőrinc néhány cége átadásáért kap az Opustól. Ez a 100-130 millió részvény jelenleg 70-90 milliárd forintot ér, vagyis

Mészáros Lőrincnek és családja dollármilliárdos, csak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cégekben meglévô részesedésük értéke 280-300 milliárd forint.

Összehasonlításul: az eddig a leggazdagabb magyarnak tartott Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának a vagyonát tavaly Napi 260 milliárd, a Forbes pedig 294,3 milliárd forintra becsülte.

Mészáros Lőrincnek a magyar történelemben példa nélkül álló felemelkedésére vet némi fényt, hogy 2010-ben még csak potom százmillió forintja volt, és három éve, 2015-ben is csak 8,4 milliárdra rúgott a vagyona. És nincs vége, a milliárdos gázszerelő ugyanis éppen arra hivatkozva mondott le Felcsút polgármesteri tisztségéről, hogy az üzleti ügyeire akar koncentrálni. 


*


*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com